Τουρκία: Σάλος με τις δηλώσεις Ερντογάν για… “σουρτούκες” διαδηλώτριες και “σάπιους” διαδηλωτές

Αίσθηση και αντιδράσεις -εντός και εκτός τουρκικών συνόρων- έχουν προκαλέσει οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να χαρακτηρίσει τους διαδηλωτές στο πάρκο Γκεζί. Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε τους διαδηλωτές “σάπιους” και τις γυναίκες διαδηλώτριες “σουρτούκες”, στην ομιλία που απηύθυνε ενώπιον των βουλευτών του. 

“Σκεφτείτε πριν από 9 χρόνια, πως στο τζαμί Μπεζμί Αλέμ, αυτοί οι τρομοκράτες, αυτοί που τραμπούκοι με τα μπουκάλια και τα κουτιά της μπύρας είχαν λερώσει μέσα στο τέμενος. Αυτοί είναι, τέτοιοι, είναι σάπιοι, είναι σουρτούκες (σ.σ.: πόρνες)”, είπε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στη Βουλή, ενώ οι δηλώσεις του μεταδίδονταν απευθείας από τα τουρκικά ΜΜΕ.

Η ενέργεια αυτή του Ερντογάν, εκτιμάται πως αποτελεί ακόμη μία κίνηση να πολώσει το κλίμα από τη στιγμή που βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ:

Μεράλ Ακσενέρ: “Όταν έρθει η ώρα της κάλπης, σίγουρα θα βάλουμε τέλος σε αυτή την τυραννία”

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του IYIP (σσ. “Καλό Κόμμα) Μεράλ Ακσενέρ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ερντογάν μέσω του Twitter.

“Κάθε άτομο του έθνους μας αξίζει τον ίδιο σεβασμό ως οι κοινοί μέτοχοι αυτής της χώρας όσον αφορά στις πεποιθήσεις, την ιδεολογία, την ταυτότητα και τις επιλογές ζωής. Αυτός ο σεβασμός και η κατανόηση είναι η ουσία του συναισθήματος που μας ενώνει και συνιστά ένα έθνος. Εσύ που έχεις ορκιστεί να διχάσεις το έθνος μας σε κάθε ζήτημα που απομένει ενώ το εξαθλιώνεις στην φτώχεια, προφανώς για να παραμείνεις στην εξουσία”, έγραψε η Ακσενέρ και συνέχισε:

“Γιατί για τον κ. Ερντογάν η έδρα του είναι ένας χώρος όπου μπορεί να εμπορεύεται όλες τις ηθικές αξίες και τα βλέπει όλα επιτρεπτά. Οταν πρόκειται για τη δική του δύναμη, η μοίρα του έθνους και της χώρας μας είναι μόνο λεπτομέρειες. Ας παλέψουν στη λάσπη της βρώμικης πολιτικής και των δηλητηριωδών γλωσσών τους. Εμείς πεισματικά και επίμονα θα αγωνιστούμε για ελευθερία, δημοκρατία, ισότητα και δικαιοσύνη! Και όταν έρθει η ώρα της κάλπης, σίγουρα θα βάλουμε τέλος σε αυτή την τυραννία! Μην ανησυχείτε, είναι λίγα τα ψωμιά σας…”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ