Τουρκία: Προσεγγίζει με “δώρα” την Αίγυπτο ο Ερντογάν

Σε κινήσεις προσέγγισης της Αιγύπτου που έχει στενούς δεσμούς με Ελλάδα και Κύπρο, προχωρά η Τουρκία και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μετέδωσε το απόγευμα του Σαββάτου το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου, η Τουρκία του Ερντογάν θα εκδώσει στην Αίγυπτο 24 αντιπολιτευόμενους Αιγύπτιους της οργάνωσης «Αδελφοί Μουσουλμάνοι», τους οποίους μέχρι τώρα στήριζε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Μεταξύ, μάλιστα, των ατόμων που είναι πιθανό να εκδοθούν στο Κάιρο, βρίσκονται διευθυντές αντιπολιτευόμενων τηλεοπτικών δικτύων αλλά και καταζητούμενοι που θεωρούνται τρομοκράτες από την κυβέρνηση του προέδρου αλ Σίσι.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, το Κάιρο ως αντάλλαγμα θα εκδώσει στην Άγκυρα άγνωστο αριθμό γκιουλενιστών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το deal ανάμεσα σε Αίγυπτο-Τουρκία δεν αποκλείεται να «έκλεισε» στις 8 Σεπτεμβρίου στην Άγκυρα κατά τη συνάντηση Ερντογάν-αλ Σίσι.

Να σημειωθεί πως η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί από την Κυβέρνηση της Αιγύπτου, ωστόσο ότι η διαρροή έγινε από το κρατικό πρακτορείο λέει πολλά.

Ερντογάν

Τουρκία: Προκαλεί με φωτογραφίες αεροναυτικής άσκησης

Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία.

Το Σάββατο το υπουργείο Άμυνας της χώρας διαφήμιζε μέσω social media την αεροναυτική άσκηση “Αποφασιστικότητα 2021” που ξεκίνησε πριν από λίγες ώρες.

Ανήρτησε τις πρώτες φωτογραφίες και στη λεζάντα τους αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Ξεκίνησε η Άσκηση “Αποφασιστικότητα 2021″, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αιγαίο Πέλαγος και την Ανατολική Μεσόγειο”.

EUMED9: Οργή στην Τουρκία για τη διακήρυξη των Ευρωπαίων στην Αθήνα

Την ίδια στιγμή, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση για την EUMED9. Καταδικάζει τα αποτελέσματα της συνόδου και κατηγορεί την ΕΕ για άλλη μια φορά ότι «παρασύρεται» από Ελλάδα και Κύπρο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Τα αποσπάσματα στην κοινή δήλωση για την ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο και την παράτυπη μετανάστευση, όπως αυτά δημοσιεύτηκαν μετά το τέλος της συνόδου κορυφής που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 17 Σεπτεμβρίου 2021 από τα εννέα μέλη της ΕΕ (Γαλλία, Κύπρος, Κροατία, Ισπανία, Ιταλία, Μάλτα, Πορτογαλία , Σλοβενία, Ελλάδα) είναι μεροληπτικά, στερούνται οράματος και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Καλούμε τις χώρες της ΕΕ που υπέγραψαν το προαναφερθέν ανακοινωθέν να εγκαταλείψουν τη μονόπλευρη και μεροληπτική στάση της Ελλάδας και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης Νότιας Κύπρου, την οποία ακολουθούν τυφλά υπό το πρόσχημα της αλληλεγγύης».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ