Τουρκία: Πώς ο Ερντογάν “κέρδισε” το πρωτοχρονιάτικο λαχείο

Τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο μεγάλος νικητής της πρωτοχρονιάτικης κλήρωσης του τουρκικού κρατικού λαχείου ήταν το Κρατικό Ταμείο Πλούτου της Τουρκίας (TVF).

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα BirGun, το μεγαλύτερο μερίδιο του τζάκποτ της πρωτοχρονιάτικης κλήρωσης της Τουρκικής Λοταρίας καταλήγει στο Κρατικό Ταμείο Πλούτου, καθώς μόνο ένα άτομο είχε τον λαχνό με τον οποίο κερδίζει το ένα τέταρτο του συνολικού ποσού του τζάκποτ, στην τουρκική επαρχία της Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα, το πρωτοχρονιάτικο λαχείο κλήρωνε 100 εκατ. λίρες, περίπου 12,7 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, το λαχείο επρόκειτο να μοιράσει το ποσό σε τέσσερις τυχερούς. Ωστόσο, βρέθηκε μόνο ένας λαχνός με τον τυχερό να παίρνει το 1/4 του ποσού, δηλαδή 25 εκατ. λίρες (ήτοι 3,3 εκατ. δολ.). Καθώς οι άλλοι τρεις τυχεροί λαχνοί έμειναν απούλητοι, το υπόλοιπο ποσό, οι 75 εκατ. λίρες δεν προωθήθηκαν για την επόμενη κλήρωση, αλλά αποδόθηκαν στο Κρατικό Ταμείο Πλούτου της χώρας, όπου πρόεδρος είναι ο Ταγίπ Ερντογάν.

Το Κρατικό Ταμείο Πλούτου ιδρύθηκε από την τουρκική κυβέρνηση το 2016 για να αναπτύξει και να αυξήσει την αξία των στρατηγικών περιουσιακών στοιχείων της Τουρκίας και να παρέχει πόρους για επενδύσεις. Πρόεδρός του είναι ο Ταγίπ Ερντογάν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ