Πρωτοχρονιάτικη πρόκληση από Ερντογάν: Η Αγία Σοφία είναι το στέμμα του 2020

Με αναφορά στην Αγία Σοφία ξεκίνησε την χρονιά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν, ο οποίος έκανε την πρώτη προσευχή για το 2021 στην Αγία Σοφία, όπως μεταδίδει η Ηurriyet, απαντώντας στην κριτική του πολιτικού του αντιπάλου από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, Fikri Sağlar, έκανε λόγο για «φασιστική» αντίληψη του κόμματος του κόμματος που ίδρυσε ο Μουσταφά Κεμάλ και ηγείται τώρα ο Κεμάλ Κιλισντάρογλου το οποίο δεν μπορεί να προσαρμοστεί στην σύγχρονη εποχή.

Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας για την χρήση μαντίλας στην δημόσια ζωή είπε χαρακτηριστικά: «Το να βάζεις μαντίλα σε μοντέλα βιτρίνας σε ορισμένα μέρη για να πάρεις ψήφους δεν εξαπατά πλέον κανέναν. Εκείνες οι μέρες πέρασαν. Έχουμε πολλές γυναίκες με μαντίλα στο Κοινοβούλιο. Κύριε Φίκρι δεν τα βλέπετε αυτά; Θα προχωρήσουμε πολύ, αλλά είστε ξεπερασμένοι. Ο κ. Κεμάλ δεν μπορεί να πει τίποτα», είπε αναφερόμενος στον Κεμάλ Κιλισντάρογλου.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο συνέχισε την επιθετική ρητορική με αναφορά στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί την περασμένη χρονιά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι το στέμμα του 2020».

.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ