Σεισμός στην Τουρκία: Ένα πρωινό στα συντρίμμια της πολυώροφης πολυκατοικίας που κατέρρευσε στα Άδανα

Ο Τομ Μπέιτμαν, απεσταλμένος του BBC στα Άδανα, στην Τουρκία, πέρασε ολόκληρο το πρωινό, δίπλα σε ένα κτίριο 10 ορόφων που κατέρρευσε και όπου οι διασώστες εστιάζουν αυτήν τη στιγμή τις προσπάθειές τους για την ανεύρεση επιζώντων.

Σεισμός σε Τουρκία και Συρία: «Τσουνάμι» προσφοράς κι αλληλεγγύης στην Θεσσαλονίκη – Συγκινεί ο μικρός Γιωργάκης

Τα συντρίμμια εκτείνονται πολύ πέρα ​​από τα θεμέλια του πολυώροφου κτίσματος.  Κάποιες στιγμές, τα σκαπτικά σβήνουν και όλοι καλούνται να παραμείνουν σιωπηλοί. Το πλήθος σχεδόν κρατάει την ανάσα του. Οι άνθρωποι ελπίζουν ότι θα είναι είδηση ότι εντοπίστηκε κάπου ένας επιζών. Αλλά σχεδόν ποτέ δεν επιβεβαιώνεται η ελπίδα.


Πίσω από την ταινία της αστυνομίας, οι οικογένειες των αγνοουμένων περιμένουν, στρυμωγμένες γύρω από τις φωτιές. Το κρύο είναι τσουχτερό. Οι άνθρωποι μένουν εδώ μέρα και νύχτα. Περιμένουν με καρτερία και με μάτια δακρυσμένα.  Περιμένουν νέα. Αλλά ότι νέα υπήρξαν σήμερα ήταν άσχημα.

Δραματικές στιγμές στην Τουρκία: Γέμισαν πτώματα τα γήπεδα και τα πάρκινγκ – Τα τσεκάρουν ένα- ένα για να βρουν συγγενείς

Από χθες το βράδυ, οι ομάδες διάσωσης έχουν ανασύρει από τα συντρίμμια τουλάχιστον οκτώ πτώματα, συμπεριλαμβανομένου κι ενός παιδιού. Οι άνθρωποι γύρω από τις φωτιές, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Το χρέος τους. Πρέπει να πάνε για να αναγνωρίσουν το πτώμα.

Το τελετουργικό είναι τραγικό, αλλά πάντα ίδια. Οι διασώστες μεταφέρουν τη σορό σε ασθενοφόρο πίσω από τον αστυνομικό κλοιό και οι συγγενείς καλούνται να έρθουν και να τους πουν ποιος είναι…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ