Τουρκία: Οργή λαού κατά Ερντογάν για τις καθυστερήσεις – Τα πυρά της αντιπολίτευσης

Η τραγωδία που εκτυλίσσεται στην Τουρκία διογκώνει την οργή του Λαού κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, ο οποίος παραδέχτηκε κάποια λάθη και υποσχέθηκε ότι σε ένα χρόνο θα έχει αποκαταστήσει τα πάντα.

Σεισμός στην Τουρκία: Συγκλονίζουν τα μηνύματα παιδιών και φοιτητών – «Σας ζητώ συγγνώμη, παρακαλώ φάτε χωρίς δισταγμό»

Η ολιγωρία των αρχών στη διαχείριση της ανθρωπιστικής κρίσης δεν κρύβεται. Οι επιζώντες που περιμένουν να μάθουν νέα για τους αγνοούμενους ανθρώπους τους  καταγγέλλουν την απουσία στήριξης και συχνά ψάχνουν μόνοι  τους για ανθρώπους στα χαλάσματα, σε περιοχές όπου δεν έχει ακόμα φτάσει η βοήθεια.  Αξίζει να  σημειωθεί ότι στην Τουρκία οι πολίτες πλήρωσαν 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ σε αυτό που η κυβέρνηση αποκαλεί «φόρο σεισμού». Είναι φόρος που θεωρητικά πηγαίνει σε ένα πολύ πλούσιο ασφαλιστικό ταμείο, ειδικά φτιαγμένο για αποζημιώσεις,  αρωγή σεισμόπληκτων, και αποκατάσταση ζημιών, σε περίπτωση σεισμού.

Αλλά καθώς οι ημέρες περνούν, η οργή του κόσμου ξεχειλίζει.  «Που είναι το κράτος; Που είστε; Δεν έχει έρθει κανένας!», αναφέρει σπαραχτικά ένας Τούρκος πολίτης από τα χαλάσματα.  Τα θύματα αυξάνονται συνεχώς όπως και οι άνθρωποι που έχουν μείνει μόνοι, αβοήθητοι χωρίς τρόφιμα και νερό και εκτεθειμένοι στο κρύο. Στους δρόμους έχουν απομείνει  άθαφτοι νεκροί που δεν έχουν απομακρυνθεί, αλλά τους έχουν καλύψει  με κουβέρτες και χαλιά.

Τουρκία: Επίθεση στην Συρία εν μέσω σεισμών εξαπέλυσε ο Ερντογάν – Το σχόλιο του Σάββα Καλεντερίδη

Η παραδοχή του Ερντογάν 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραδέχτηκε σήμερα ότι τις πρώτες ώρες υπήρξαν κάποια προβλήματα, δήλωσε όμως  ότι πλέον η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Ο Ερντογάν κατήγγειλε όσους διαδίδουν ψεύδη και  επέβαλε περιορισμούς στην χρήση του Twitter. «Δεν θα αφήσουμε ποτέ τους πολίτες μας στο δρόμο. Ζητώ από τον κόσμο να μην δώσει καμία ευκαιρία στους προβοκάτορες και να δίνει σημασία μόνο στα όσα ανακοινώνουν οι αρμόδιες αρχές», είπε χαρακτηριστικά.

Τα πυρά Κιλιντσάρογλου

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της αντιπολίτευσης, που καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση έκλεισε το μόνο μέσο που είχαν οι άνθρωποι για να ζητούν βοήθεια. «Αυτή η τρελή κυβέρνηση έκοψε την επικοινωνία στα κοινωνικά δίκτυα με αποτέλεσμα να ακούγονται λιγότερες κραυγές για βοήθεια. Ξέρουμε τι είναι αυτό που θέλετε να κρύψετε. Περιμένουμε εξηγήσεις», δήλωσε ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου.

Σεισμός στην Τουρκία: «Σας ευχαριστώ» σε σπαστά ελληνικά είπε η Αϊρίν στους άνδρες της ΕΜΑΚ όταν την απεγκλώβισαν

Από τα πυρά του Κιλιντσάρογλου δεν ξέφυγε ο φόρος σεισμού. «Η πολιτική του Ερντογάν μας έφερε σε αυτή την κατάσταση. Χάρισαν τους φόρους για τους σεισμούς στις συμμορίες. Πού είναι αυτά τα χρήματα; Ούτε αυτά τα χρήματα υπάρχουν»,  είπε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ