Τουρκία: Καταδικάζει τον βομβαρδισμό στην Τρίπολη – Κατηγορεί τον Χαφτάρ

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε καταδίκασε την πολύνεκρη επίθεση που σημειώθηκε στην Στρατιωτική Σχολή της Τρίπολης που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 28 δόκιμοι.

“Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις αεροπορικές επιθέσεις του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού εναντίον της Στρατιωτικής Σχολής στα νότια της Τρίπολης το απόγευμα της 4ης Ιανουαρίου 2020, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν πολλοί δόκιμοι. Ευχόμαστε το έλεος του Αλλάχ για τους Λίβυους αδελφούς μας που έχασαν τη ζωή τους στις αεροπορικές επιθέσεις, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις τεθλιμμένες οικογένειές τους κι ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

“Η διεθνής κοινότητα πρέπει αμέσως να κάνει τα αναγκαία βήματα με στόχο να σταματήσει τις επιθέσεις του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού του οποίου ηγείται ο Χάφταρ, να διασφαλίσει την κατάπαυση του πυρός στην Λιβύη και να τερματίσει την διεθνή υποστήριξη στον Χάφταρ. Η Τουρκία θα συνεχίσει να εργάζεται σε συνεργασία με την νόμιμη κυβέρνηση για να πετύχει αυτούς τους στόχους”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ