Τουρκία: «Ήταν λες και χόρευε η γη» – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες Ελλήνων για τον φονικό σεισμό

Έλληνες που ζουν στην Τουρκία περιγράφουν τα τρομακτικά δευτερόλεπτα που διήρκεσε ο φονικός σεισμός και τα όσα ακολούθησαν. Εκφράζουν, δε, τους φόβους τους για την τύχη των δικών τους ανθρώπων, τη στιγμή που αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών και η αγωνία για τους εγκλωβισμένους στα ερείπια των κτιρίων, που κατέρρευσαν.

Σεισμός στην Τουρκία: Εικόνες καταστροφής και αγωνιώδεις έρευνες για επιζώντες – Ξεπέρασαν τους 2.300 οι νεκροί

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Γιάννης Καλιακοπαράς λέει πως φοβάται για την τύχη των συγγενών του στην Αντιόχεια μετά τον φονικό σεισμό. «Νερό δεν υπάρχει, ρεύμα δεν υπάρχει, η επικοινωνία είναι πολύ δύσκολη. Κρυώνουν, δεν υπάρχει φυσικό αέριο, τους έχουν μαζέψει μέσα σε ένα τσαντίρι. Παλιά σπίτια είναι γκρεμισμένα, εκεί υπάρχουν άτομα άτομα μεγάλης ηλικίας. Τέσσερα άτομα έχουν πεθάνει, επτά άτομα είναι στα νοσοκομεία, περίπου 200 σπίτια έχουν πρόβλημα, είναι γκρεμισμένα. Κι εμείς από την Κωνσταντινούπολη το μοναδικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι προσευχές», λέει ο κ. Καλιακοπαράς.

Ο Νίκος Καρύδας, Έλληνας προπονητής από το Γκαζιαντέπ, βρισκόταν σε απόσταση 45 λεπτών από το επίκεντρο του σεισμού. «Δεν θυμάμαι πώς ξυπνήσαμε, σηκώθηκα πάνω και πατώντας στο πάτωμα ένιωσα ότι κουνιέμαι αριστερά και δεξιά. Από το μυαλό μου πέρασε ότι θα πέσει το κτίριο, ήταν λες και χόρευε η γη», είπε στην δημόσια τηλεόραση.

Σεισμός στην Τουρκία: Αγνοούνται ο τερματοφύλακας της Μαλάτιασπορ και ο Γκανέζος διεθνής εξτρέμ Κρίστιαν Ατσού

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ