Τουρκία – Γεωεπιστήμονας προειδοποιεί: Μπορεί να σημειωθεί σεισμός έως 7,5 Ρίχτερ πολύ κοντά στην Κωνσταντινούπολη

Για έναν πιθανό σεισμό πολύ κοντά στην Κωνσταντινούπολη προειδοποίησε ο Τούρκος γεωεπιστήμονας καθηγητής Δρ. Naci Görür.

Μιλώντας στο TELE1 ο Δρ. Görür δήλωσε ότι ένας σεισμός μεγέθους μεταξύ 7,2 και 7,5 βαθμών αναμένεται να σημειωθεί στα βόρεια του ρήγματος της Βόρειας Ανατολίας, μεταξύ Σηλυβρίας και Γιεσίλκιοϊ, περιοχή η οποία είναι γνωστή και ως Άγιος Στέφανος και βρίσκεται στα ΝΔ της Κωνσταντινούπολης.

«Η εμφάνιση τέτοιων μικρών σεισμών μπορεί γενικά να υποδηλώνει ότι η περιοχή του Μαρμαρά βρίσκεται υπό ένταση. Αναμένουμε μεγάλο σεισμό στον βόρειο κλάδο του ρήγματος της Βόρειας Ανατολίας στη Θάλασσα του Μαρμαρά, αλλά πιστεύουμε ότι ο σεισμός που περιμένουμε στον βόρειο κλάδο θα επηρεάσει και τα νότια της Θάλασσας του Μαρμαρά. Θα ήθελα επίσης να κάνω μια προειδοποίηση για την Κωνσταντινούπολη. Εκτιμούμε ότι μπορεί να σημειωθεί σεισμός μεγέθους 7,2 έως 7,5 βαθμών στα βόρεια της γραμμής ρήγματος της Βόρειας Ανατολίας, ειδικά μεταξύ Σηλυβρίας και Γιεσίλκιοϊ», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Άλλες επίφοβες περιοχές

Επίσης ο Δρ. Naci Görür ανέφερε πως στην ανατολική Τουρκία βρίσκονται περιοχές που εμπνέουν ανησυχία και πιθανόν να έχει μεταφερθεί ενέργεια από τις περσινές φονικές σεισμικές δονήσεις της 6ης Φεβρουαρίου.

«Θεωρούμε ότι το Erzincan και ειδικά η Bingöl-Karlıova βρίσκονται σε πολύ επικίνδυνη κατάσταση. Ακριβώς κάτω από αυτό το τμήμα βρίσκεται το Tunceli. Υπάρχει το Pülümür. Το ρήγμα της Ανατολικής Ανατολίας είναι επίσης γεμάτο μεταξύ Karlıova και Göynük. Το Tunceli είναι κάτω από μια λαβίδα. Όπως το Bingöl. Επομένως, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε αυτές τις πόλεις», είπε ο γεωπιστήμονας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ