Τουρκία: Έξαλλος ο Μπαχτσελί με τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα

Φωτιές άναψε στην Τουρκία ανάρτηση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Άγκυρα, ότι η Αμερική παραμένει ουδέτερη και παρατηρεί με ουδετερότητα τα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο, με τον κυβερνητικό εταίρο Ντεβλέτ Μπαχτσελί να τον χαρακτηρίζει  «ανόητο».
Ο εθνικιστής εταίρος της κυβέρνησης Ερντογάν και επικεφαλής του Εθνικιστικού Κινήματος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αρχικά είπε: «Δεν είμαστε ανόητοι», αντιδρώντας στο μήνυμα του πρεσβευτή Τζέφρεΰ Φλέικ, περί ‘αμερικανικής ουδετερότητας’ στο Αιγαίο.  Ωστόσο δεν περιορίστηκε σε αυτό και συνέχισε: «Οι ανόητοι δεν πρέπει να πιστεύουν ότι όλοι είναι ηλίθιοι. Δεν υπάρχουν ανόητοι στην Τουρκία».
Τις δηλώσεις του Φλέικ σχολίασε σήμερα και η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ, η οποία στο σχόλιό της είχε τίτλο «Τι είδους ουδετερότητα είναι αυτή;». Στο κείμενο που ακολουθεί η εφημερίδα σημειώνει:  «Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Φλέικ υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ ακολουθούν ουδέτερη πολιτική μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας στο Αιγαίο, λες και η χώρα του δεν είναι αυτή που εξοπλίζει και προκαλεί την Ελλάδα».   Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι «η δήλωση Φλέικ έγινε μετά την αδιάλλακτη και σαφή στάση της Τουρκίας στο θέμα του Αιγαίου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ