Τουρκία: Εισαγγελική έρευνα κατά του Ιμάμογλου για τον…τρόπο που περπάτησε

Εισαγγελική έρευνα ξεκινά στην Τουρκία σε βάρος του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, με αφορμή τη στάση του σώματός του μπροστά στον τάφο του Μωάμεθ του Πορθητή.

Συγκεκριμένα, ο κεμαλιστής δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, μπαίνει στο μικροσκόπιο των τουρκικών Αρχών για τον τρόπο που περπάτησε – έχοντας δηλαδή τα χέρια πίσω από την πλάτη του – όταν είχε επισκεφθεί τον τάφο Σουλτάνου Μεχμέτ II, κατά την περυσινή επέτειο της άλωσης της Πόλης.

Η στάση του αυτή θεωρήθηκε προσβλητική για το οθωμανικό παρελθόν της Τουρκίας. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Ισμαήλ Κατακάλι δήλωσε ότι η έρευνα ξεκίνησε από εισαγγελείς της πόλης σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι ο δήμαρχος “δεν σεβάστηκε τον τάφο”.

“Θέλουν να δικάζουν τη συνείδηση του κάθε πολίτη. Αυτό είναι παράνομο” δήλωσε από την πλευρά του ο Εκρέμ Ιμάμογλου.

Σύμφωνα με άρθρο της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Τζουμχουριέτ, το τουρκικό υπουργείου Εσωτερικών, έστειλε επιστολή τον Ιμάμογλου ζητώντας του να δικαιολογήσει την πράξη του.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, βίντεο του περιστατικού, που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα Sözcü, δείχνει τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης να περπατά σε προαύλιο χώρο έξω από τα μαυσωλεία του Σουλτάνου και της συζύγου του. Το βίντεο δεν τον έδειχνε να μπαίνει στο εσωτερικό κανενός από τα μαυσωλεία.

Πηγή πληροφοριών: AFP/ ΕΡΤ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ