Τουρκία: Αντιδράσεις για το μοντέλο που φωτογραφήθηκε σε τζαμί με την κοιλιά έξω – Συνελήφθη μαζί με τον σκηνοθέτη

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η φωτογράφιση που έκανε ένα μοντέλο, καθοδηγούμενο από τον σκηνοθέτη Μπιλάλ Κισά, στο μεγαλύτερο τζαμί της Άγκυρας, στην Τουρκία. Το συγκεκριμένο περιστατικό οδήγησε και στη σύλληψή τους λόγω της αμφίεσης, καθώς φορούσε ένα κοντομάνικο μπλουζάκι και φαίνεται η κοιλιά της.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο Instagram, οι οποίες ωστόσο αργότερα διαγράφηκαν, το μοντέλο φοράει το άσπρο κοντομάνικο μπλουζάκι και φαίνεται η κοιλιά της, ένα λευκό μαντίλι και ένα ροζάριο.

Σάλος στην Τουρκία με μοντέλο που φωτογραφήθηκε με την κοιλιά έξω σε τζαμί της Άγκυρας
Σάλος στην Τουρκία με μοντέλο που φωτογραφήθηκε με την κοιλιά έξω σε τζαμί της Άγκυρας

«Αυτές οι φωτογραφίες αποδίδουν τη μαγεία των αντίθετων στην πιο αγνή μορφή τους» έγραψε ο σκηνοθέτης στο κείμενο που συνόδευε τις φωτογραφίες στο Instagram.

Μάλιστα, ο σάλος ήταν τόσο έντονος, που οδήγησε στην διεξαγωγή έρευνας από το γραφείο του κυβερνήτη της Άγκυρας. ««Δικαστική και διοικητική έρευνα ξεκίνησε για τις φωτογραφίες που φαίνεται να έχουν τραβηχτεί στο τζαμί Kocatepe στην πόλη μας και διακινήθηκαν μέσω των social media προσβάλοντας την λατρεία για το τζαμί».

Αργότερα, σε νέα του ανάρτηση στο Instagram ο σκηνοθέτης έγραψε: «Είμαι λυπημένος που βλέπω ότι η δουλειά που έκανα στο Kocatepe απομακρύνθηκε τόσο πολύ από τον σκοπό της και μπήκε σε άλλα μονοπάτια. Αν και πρόθεσή μου ήταν να σπάσω τις προκαταλήψεις για όσους δεν αγαπούν το τζαμί ώστε να δείξω ότι το τζαμί είναι ένας χώρος όπου όλοι βρίσκουν την ειρήνη, με ανησυχεί το γεγονός ότι τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου κατηγορούνται μέχρι και για προδοσία. Ζητώ συγγνώμη από όλους όσους πλήγωσα ή παρεξηγήθηκαν».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bilal Kısa (@bilalgabrakisa)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ