Τον “χαβά” της η Τουρκία για τον αριθμό των μεταναστών – Σοϊλού: 142.175 άτομα έχουν φτάσει στον Έβρο – ΦΩΤΟ

Τον “χαβά” της η Τουρκία καθώς επιμένουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι της να παρουσιάζουν “φουσκωμένο” τον αριθμό μεταναστών και προσφύγων που έχουν μετακινηθεί προς τον Έβρο. Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “μέχρι σήμερα, στις 12.10 το πρωί (ώρα Τουρκίας) έχουν φύγει από τα εδάφη της Τουρκίας και την Ανδριανούπολη κι έχουν μετακινηθεί προς τον Έβρο, στην Ελλάδα, 142.175 πρόσφυγες”.

Οι απειλές

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη ο Σουλεϊμάν Σοϊλού εκτόξευσε απειλές λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “τριάμισι εκατομμύρια άνθρωποι στην Ιντλίμπ και στα σύνορα της Τουρκίας βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε δύσκολη κατάσταση. Οι συνεχιζόμενες απάνθρωπες ενέργειες του (συριακού) καθεστώτος εκεί θα σημάνουν το άνοιγμα των συνοριακών πυλών μας», δήλωσε ο Σοϊλού σε δημοσιογράφους στην Αδριανούπολη. «Τελικά όλοι θα κατευθυνθούν προς την Ευρώπη. Αυτό δεν είναι απειλή ούτε εκβιασμός».

Κυβερνητικές πηγές: Περίπου 2.900 απόπειρες παράνομης εισόδου εμποδίστηκαν το τελευταίο 24ωρο

Νέα στοιχεία σχετικά με τον αριθμό μεταναστών και προσφύγων που προσπάθησαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα, δίνουν κυβερνητικές πηγές. Περίπου 2.900 απόπειρες παράνομης εισόδου στη χώρα εμποδίστηκαν μέσα στο τελευταίο 24ωρο στην περιοχή του Έβρου και συγκεκριμένα από τις 6 το πρωί της Πέμπτης έως τις 6 το πρωί σήμερα.

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης το τελευταίο 24ωρο στην περιοχή του Έβρου συνελήφθησαν οκτώ άτομα. Επτά προέρχονται από το Αφγανιστάν και ένα από τη Συρία. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το πρωί σημειώθηκαν επεισόδια στις Καστανιές στον Έβρο, καθώς δακρυγόνα έπεφταν από την τουρκική πλευρά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ