Τόμας Γκαμπίνο: Πέθανε ο «πρίγκιπας της μαφίας»

Σε ηλικία 94 ετών έφυγε από την ζωή ο Τόμας “Τόμι” Γκαμπίνο. Ήταν ο μεγαλύτερος γιος του αρχηγού της «οικογένειας Γκαμπίνο», που άνηκε στην ιταλο-αμερικανική μαφία, Κάρλο Γκαμπίνο.

Ο επί μακρόν κάτοικος του Upper East Side, Τόμας Γκαμπίνο, πέθανε στις 3 Οκτωβρίου από φυσικά αίτια. Οι New York Times ανέφεραν το 1992 ότι ο αρχηγός της Μαφίας είχε «τουλάχιστον 75 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, ομόλογα και μετοχές blue chip».

Σύμφωνα με την New York Post ήταν ανιψιός του «Big Paul» Καστελάνο, ο οποίος διαδέχθηκε τον Κάρλο ως αρχηγός της οικογένειας, αλλά δολοφονήθηκε το 1985 με εντολή του νονού του Γκαμπίνο, Τζον Γκότι.

ASSOCIATED PRESS GAMBINO
Πηγή: Associated Press

Ο Τόμας Γκαμπίνο έφτασε στο Sparks Steakhouse στην East 46th Street λίγες στιγμές μετά τον πυροβολισμό του Καστελάνο και του οδηγού του, Τόμας “Τόμι” Μπιλότι, έξω από το εστιατόριο.

Ο μεγαλύτερος γιος του Κάρλο Γκαμπίνο καταδικάστηκε το 1993 για δύο κατηγορίες, εκβιασμό και συνωμοσία εκβιασμού για τον έλεγχο των τυχερών παιχνιδιών και των επιχειρήσεων δανειοδότησης στο Κονέκτικατ. Παρέμεινε σε ομοσπονδιακή φυλακή από το 1996 έως το 2000. Τα αποδεικτικά στοιχεία της εισαγγελίας στη δίκη του, περιελάμβαναν κρυφά μαγνητοσκοπημένες συνομιλίες με τον Σαλβατόρε «Sammy the Bull» Γκραβάνο.

Ο μικρότερος αδελφός του Τόμας Γκαμπίνο, Τζόζεφ, πέθανε το 2020 σε ηλικία 83 ετών. Ο Τόμας παντρεύτηκε την κόρη του αφεντικού της μαφίας, Τόμι Λούκεζε, Φράνσις, η οποία είναι τώρα 92 ετών. Απέκτησαν έναν γιο, τον Τόμας Τζούνιορ, 63 ετών.

ASSOCIATED PRESS GAMBINO
Πηγή: Associated Press

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ