Το Βερολίνο θα επενδύσει δισεκατομμύρια ευρώ για το υλικό των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων

Το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας θα επενδύσει έως και 6 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα χρόνια για να αντιμετωπίσει τα εμμένοντα προβλήματα όσον αφορά το υλικό των ενόπλων δυνάμεων, που δυσχεραίνουν κατά κύριο λόγο την ανάπτυξη των ελικοπτέρων και των αεροσκαφών.

«Πρόκειται να επενδύσουμε έως και 6 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στα επόμενα επτά ως οκτώ χρόνια για να επιτύχουμε βελτιώσεις σε αυτούς τους τομείς», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel, το οποίο αποκάλυψε πρώτο την ύπαρξη των σχεδιασμών για τις επενδύσεις αυτές, το υπουργείο του οποίου προΐσταται η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα θέσει σε εφαρμογή ένα πακέτο «120 μέτρων» τα οποία έχουν στόχο κυρίως την ενίσχυση του προσωπικού και την αύξηση των διαθεσίμων ανταλλακτικών.

Το Σπίγκελ έκανε επίσης λόγο για «πολυάριθμα έγγραφα» του υπουργείου Άμυνας που καταδεικνύουν ότι τα «προβλήματα του υλικού περιορίζουν τις δυνατότητες» της Μπούντεσβερ, του γερμανικού στρατού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Σάλος στη Γερμανία με εμπλοκή βουλευτών σε σκάνδαλο

Απόπειρα αυτοκτονίας στρατιωτικού στη Σάμο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ