Το σχόλιο του Spiegel για την Ελλάδα: “Δείξτε μεγαλείο κυρία Μέρκελ”

Το κεντρικό σχόλιο της ιστοσελίδας του περιοδικού Spiegel τοποθετεί στο επίκεντρο των εξελίξεων τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Υπό τον τίτλο «Δείξτε μεγαλείο, κυρία Μέρκελ» ο σχολιαστής υποστηρίζει ότι η σημερινή θα είναι «η δυσκολότερη ημέρα της θητείας της Μέρκελ ως καγκελαρίου», εκτιμώντας ότι «δεν διαπραγματεύεται μόνο για το μέλλον της Ελλάδας. Το διακύβευμα (σ.σ. σε αυτήν τη διαπραγμάτευση) δεν είναι τίποτα λιγότερο από το μέλλον της ΕΕ».

Ο σχολιαστής κάνει μία διάκριση μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Όπως υπογραμμίζει, «ο υπουργός Οικονομικών πρέπει να επικεντρώνει την προσοχή του στο ισοζύγιο πληρωμών της Γερμανίας, αυτή είναι η θέση του και το καθήκον του. Όμως, η καγκελάριος πρέπει να κοιτάζει πιο μακριά, αυτό το έχει υποσχεθεί».

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung εκτιμά ότι πρόκειται για την «πιο δύσκολη ώρα της Μέρκελ». Όπως επισημαίνει σε ανάλυση που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική της έκδοση, «η καγκελάριος πρέπει να αποφασίσει. Αυτήν την Κυριακή διακυβεύεται το μέλλον της ΕΕ και της καγκελαρίας της. Θα πιέσει για την έγκριση ενός νέου πακέτου βοήθειας δισεκατομμυρίων από το γερμανικό κοινοβούλιο; Η θα έρθει σε ρήξη με τη Γαλλία;» διερωτάται ο σχολιαστής, δεδομένου ότι ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ φαίνεται να διαφοροποιείται από τη γερμανική στάση στο ζήτημα της Ελλάδας.

Πηγή: DW

Διαβάστε επίσης:

“Βέλη” Σοσιαλδημοκρατών κατά Σόιμπλε για το “πενταετές Grexit”

Οι Πράσινοι καταγγέλλουν τον Σόιμπλε ως σαμποτέρ της προσπάθειας για την ελληνική διάσωση

Spiegel: Να γιατί ο Σόιμπλε έγινε σκληρός με την Ελλάδα

“Επιλεκτική η γερμανική ακαμψία στο θέμα του χρέους”

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ