Το supercar των Ταλιμπάν – Δείτε το Mada 9

Η κυβέρνηση του Αφγανιστάν υπό την ηγεσία των Ταλιμπάν παρουσίασε πρόσφατα το πρώτο εγχώρια κατασκευασμένο υπεραυτοκίνητο της χώρας, με την ονομασία Mada 9.

Στη λίστα των πραγμάτων που περιμένατε από τους Ταλιμπάν, η αποκάλυψη ενός πρωτότυπου supercar μάλλον κατατάσσεται αρκετά χαμηλά, αλλά όμως είναι -σχεδόν- μια πραγματικότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Mada 9 αναπτύχθηκε από μια ομάδα τουλάχιστον 30 μηχανικών από μια εταιρεία που ονομάζεται ENTOP και το Τεχνικό Επαγγελματικό Ινστιτούτο του Αφγανιστάν (ATVI) της Καμπούλ σε διάστημα 5 ετών και έχει σίγουρα την εμφάνιση ενός supercar, αλλά προς το παρόν κινείται από έναν τροποποιημένο κινητήρα Toyota Corolla του 2000. Προφανώς είναι ικανό να κινείται σε “υψηλότερες ταχύτητες”, αλλά ο τελικός στόχος είναι να το εξοπλίσει με έναν ισχυρότερο ηλεκτρικό κινητήρα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ENTOP (@entopco)


Ο Zabihullah Mujahid, ο επίσημος εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, μοιράστηκε στο Twitter ένα βίντεο με το Mada 9 να κάνει φιγούρες στο χιόνι, ενώ φωτογραφίες του supercar έχουν κάνει τον γύρο των κοινωνικών δικτύων, χωρίς προς το παρόν να έχουν γίνει προς το παρόν γνωστές οι τεχνικές προδιαγραφές του. Δεν γνωρίζουμε καν αν πρόκειται για αυτοκίνητο με εμπρός, πίσω ή μεσαίο κινητήρα, ενώ δεν υπάρχουν επίσης φωτογραφίες από το εσωτερικό.

Ο Mohammad Riza Ahmadi, ο διευθύνων σύμβουλος της ENTOP και σχεδιαστής του Mada 9, δήλωσε στο αφγανικό ειδησεογραφικό κανάλι TOLO News ότι ελπίζει ότι το πρώτο supercar του Αφγανιστάν θα αποτελέσει διεθνή φάρο για την κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα.

mada9-supercar

“Αυτό το αυτοκίνητο θα είναι ένας πρεσβευτής και θα διασχίζει όλο το Αφγανιστάν και θα μεταφέρει την αξία της γνώσης στους ανθρώπους”, δήλωσε ο Ahmadi. “Θα ξεκινήσει το ταξίδι του στο Αφγανιστάν και μια μέρα ίσως γίνει διεθνές”.

Ο Ahmadi πρόσθεσε ότι η εταιρεία του έχει ήδη δεχθεί ερωτήματα από ανθρώπους που επιθυμούν να αγοράσουν το Mada 9, αλλά το όχημα δεν είναι προς το παρόν προς πώληση. Κάτι που είναι λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι μάλλον δεν είναι ακόμα έτοιμο προϊόν…

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ENTOP (@entopco)


Γιατί, λοιπόν, το Αφγανιστάν κατασκεύασε το υπεραυτοκίνητο Mada 9; Λοιπόν, νομίζω ότι το όνομα του βίντεο στο YouTube που δημοσίευσε πρόσφατα η ENTOP για να προωθήσει τα αποκαλυπτήρια είναι η καλύτερη απάντηση που θα πάρουμε ποτέ: “BECAUSE WE F*UCKING CAN”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ