Το σπίτι της φρίκης στη Γαλλία: Γονείς κακοποιούσαν τα 10 παιδιά τους

Σοκ έχει προκαλέσει στη Γαλλία η υπόθεση κακοποίησης 10 παιδιών από τους γονείς τους.  Τα παιδιά ζούσαν μέσα σε ακατάλληλες συνθήκες στην πόλη Noγιέλ σου Λενς, στο Πατ-ντε-Καλέ.

Της Μαρίας Δεναξά

Την αστυνομία ειδοποίησε ο 24χρονος γιος του ζευγαριού ύστερα από έναν καβγά των γονέων του κι επειδή ο πατέρας του τον έδιωξε από το σπίτι. Η αστυνομία έσπευσε στο σπίτι και βρήκε δυο παιδιά, ηλικίας 2 και 5 ετών, δεμένα στα καρεκλάκια τους καλυμμένα με περιττώματα και ούρα. Τα παιδιά παρουσιάζουν καθυστέρηση στην ανάπτυξη και την ομιλία. Ένα άλλο παιδί, το μικρότερο, αντιμετωπίζει ψυχοκινητικά προβλήματα.

Οι γονείς είναι ύποπτοι για ξυλοδαρμούς, στέρηση ελευθερίας στα παιδιά τους, ψυχολογική κακοποίηση, βασανιστήρια, βαρβαρότητα, στερήσεις και κακές συνθήκες διαβίωσης.

Οι γονείς παρόλο που αφέθηκαν ελεύθεροι, τέθηκαν υπό δικαστική επιτήρηση. Αν τους απαγγελθούν κατηγορίες αντιμετωπίζουν φυλάκιση 2 ετών και πρόστιμο 30.000 ευρώ επειδή δεν τήρησαν τις υποχρεώσεις τους ως γονείς. Στους γονείς απαγορεύτηκε η επαφή με τα παιδιά τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ