Το “κολαστήριο” της Ζίτσας: Πληθαίνουν οι καταγγελίες κατά του πρώην αντιδημάρχου για κακοποίηση ζώων

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για κακοποίηση ζώων κατά του πρώην αντιδημάρχου που βασάνισε κτηνωδώς το άτυχο γαϊδουράκι.

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Tην κακοποιητική συμπεριφορά του πρώην αντιδημάρχου της Ζίτσας Ιωαννίνων καταγγέλλουν πλέον ολοένα και περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής. Το περιστατικό βασανισμού ενός άτυχου γαϊδουριού, το οποίο ο πρώην αντιδήμαρχος και κτηνοτρόφος έδεσε σε φορτηγό, σέρνοντάς το στο οδόστρωμα, προκάλεσε πανελλήνιο σοκ. Ενώ ο ίδιος εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι πρόκειται για ατύχημα, οι συγχωριανοί του μιλούν στη Realnews, καταγγέλλοντας πως τα περίπου χίλια ζώα που του ανήκουν ζουν σε συνθήκες «κολαστηρίου».

«Τα ζώα ζουν σε μια χωματερή. Η εικόνα του χώρου είναι πραγματικά άθλια. Αν και τις τελευταίες ημέρες μετά το τραγικό περιστατικό νομίζω πως έχει κάνει κάποιες εργασίες και έχει πετάξει κάποια από τα σκουπίδια που είχε μαζέψει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Έχει αρκετά παραγωγικά ζώα, τα οποία ζουν όλα μαζί χωρίς να υπάρχουν οι κατάλληλοι χώροι. Είναι παρατημένα και βρόμικα», δηλώνει στην «R» μια κάτοικος της περιοχής και προσθέτει ότι πέρα από το άτυχο γαϊδουράκι που βασανίστηκε, «έχει στην κατοχή του δύο ακόμα γαϊδούρια».

Αίσθηση προκαλούν όσα λέει η κάτοικος για τα σκυλιά που ζουν στον αχυρώνα του πρώην αντιδημάρχου, κάνοντας λόγο για νηστικά και σκελετωμένα ζώα. «Η κατάσταση είναι απελπιστική. Αυτός ο άνθρωπος έχει πάρα πολλά σκυλιά, τα οποία βρίσκονται εντός και εκτός του χώρου και σίγουρα δεν έχουν στειρωθεί. Τα περισσότερα από αυτά είναι κουτάβια, τα οποία δεν ταΐζονται και είναι πολύ αδύνατα. Ο ίδιος μπορεί να ισχυρίζεται πως τα ζώα δεν του ανήκουν και ότι δήθεν είναι αδέσποτα και απλώς τα ταΐζει, αλλά όλοι ξέρουν ότι είναι δικά του», αναφέρει γεμάτη οργή η κάτοικος της περιοχής.

Αλλος κάτοικος αναφέρει: «Βρίσκουμε πολλές φορές ζώα να τα έχει δεμένα σε μια κολόνα με ένα μικρό σχοινί, με αποτέλεσμα να μην μπορούν ούτε νερό να πιουν και περνάμε εμείς και κόβουμε το σχοινί για να μπορούν να φάνε και να πιουν νερό».

Από την πλευρά του, ο 63χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αρνείται τις κατηγορίες που του προσάπτουν και δηλώνει: «Πήγα να βρω τον γαϊδαράκο μου που δέχθηκε επίθεση από λύκο και κατά τη μεταφορά του στον στάβλο έπεσε από την καρότσα και ορκίζομαι ότι δεν κατάλαβα ότι σερνόταν. Εχω τρία γαϊδουράκια, που τα αγόρασα γιατί αγαπώ αυτά τα ζώα. Με παρουσιάζουν εγκληματία… Ήταν η κακιά στιγμή».

«Πώς μπόρεσες;»

Τον σύντομο διάλογό της με τον κτηνοτρόφο την ώρα που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα περιγράφει στην «R» η Ευαγγελία Κρυστάλλη, πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Κι.Δι. Ζω Ιωαννίνων.

«Οταν αντίκρισα τον κατηγορούμενο στον εισαγγελέα τον ρώτησα τι του έκανε το γαϊδουράκι και το βασάνισε με αυτό τον τρόπο. “Πώς μπόρεσες να κάνεις κάτι τέτοιο; Τι σκέφτηκες εκείνη την ώρα; Τι σου έκανε και συμπεριφέρθηκες έτσι;”. Το μόνο που μου απάντησε είναι πως ήθελε να το μεταφέρει για να το φροντίσει από την επίθεση που είχε δεχθεί από τον λύκο», λέει η Ευ. Κρυστάλλη.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου ότι το άτυχο ζώο δέχθηκε επίθεση από λύκο, η πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου λέει χαρακτηριστικά: «Εκατό μέτρα από την κεντρική πλατεία του χωριού τον μήνα Αύγουστο νομίζω ότι είναι δύσκολο να κατέβει λύκος. Αν ο ίδιος θεωρεί ότι αυτό είναι επιχείρημα για την υποστήριξή του, είναι δικό του ζήτημα», ενώ επισημαίνει ότι στο σωματείο τους καθημερινά δέχονται δεκάδες μηνύματα για κακοποιήσεις ζώων.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ