Το πρώτο τεστ για τον βασιλιά Κάρολο

Για μια στιγμή οι καβγάδες στο εσωτερικό της βασιλικής οικογένειας φάνηκαν ασήμαντοι μπροστά στην ιστορική στιγμή του αποχαιρετισμού της βασίλισσας Ελισάβετ στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, το οποίο έχει γίνει μάρτυρας για πραγματικά βαρυσήμαντα κεφάλαια της ιστορίας της Βρετανίας. Έτσι, η ματαιοδοξία του πρίγκιπα Άντριου και του πρίγκιπα Χάρι περιορίστηκε σε μικρές λεπτομέρειες.

Τις ημέρες μετά τον θάνατο της Βασίλισσας, υπήρξε μια αίσθηση ότι οι εχθροπραξίες μπήκαν σε μια παύση. Ομοίως, στη μεγάλη εκκλησία όπου οι μονάρχες στέφονται και θρηνούν, υπήρξε μια ισχυρή υπενθύμιση ότι η οικογενειακή ενότητα είναι εξίσου σημαντική.

Χθες ήταν επίσης η μέρα που η σκυτάλη πέρασε από μητέρα σε γιο. Ο βασιλιάς Κάρολος πλέον κολυμπάει στα βαθιά με μια μακρά λίστα από απαιτήσεις και υποχρεώσεις, από τη στήριξη μιας Κοινοπολιτείας μέχρι τη συγκράτηση ενός διχασμένου Ηνωμένου Βασιλείου. Αλλά η πρώτη του δοκιμασία, και αυτή που μπορεί να καθορίσει τη βασιλεία του, είναι να επιλύσει μια οικογενειακή κρίση που προκάλεσε τόσο πολύ πόνο στη μητέρα του τα τελευταία της χρόνια.

Δεν είναι περίεργο που μερικές φορές χθες το πρόσωπό του φαινόταν τόσο σκυθρωπό, όπως αναφέρει η Dailymail, που ούτε η παρηγορητική παρουσία της αγαπημένης του συζύγου, Καμίλας, δεν μπορούσε να απαλύνει τη θλίψη του. Γνωρίζει ότι ο ρόλος του ως αρχηγός κράτους δεν του παρέχει αυτόματα το δικαίωμα να είναι το πιο δημοφιλές μέλος της βασιλικής οικογένειας. Ξέρει ότι η στοργή του κοινού πρέπει να κερδηθεί.

βασιλιάς Κάρολος
Στιγμιότυπο από την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ Φωτογραφία: Reuters

Αλλά καταλαβαίνει επίσης ότι η επιρροή που έχουν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ακόμα και από την έδρα τους στην Καλιφόρνια, με τα εκατομμύρια ακόλουθούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι διαβρωτική για τη μακροπρόθεσμη ευημερία της μοναρχίας.

Ο Κάρολος ελπίζει ότι, έχοντας συμμετάσχει τόσο πολύ στις εκδηλώσεις μνήμης της περασμένης 1,5 εβδομάδας, ο γιος του επιτέλους συνειδητοποιήσει ότι οι ιδιότητες του καθήκοντος και της υπηρεσίας είναι το πραγματικό μέτρο δημοτικότητας.

Φωτογραφία: Reuters

Επιτρέποντας να γίνει γνωστό ότι η αφαίρεση των αρχικών της βασίλισσας από τη στολή του στρατού όταν αγρυπνούσε το βράδυ του Σαββάτου πάνω από το φέρετρο της γιαγιάς του τον άφησε συντετριμμένο, υποδηλώνει ότι ο Χάρι δεν έχει μάθει αυτό το μάθημα. Φαίνεται ότι δεν έχει ακόμη αντιληφθεί τις συνέπειες της εγκατάλειψης της βασιλικής ζωής.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ