Το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου για το Πάσχα

Εν αναμονή της κυριακάτικης μαζικής συγκέντρωσης των καθολικών στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για το πασχαλιάτικο παπικό μήνυμα «Urbi et Orbi», δηλαδή προς την πόλη και τον κόσμο, από το κεντρικό μπαλκόνι του Βατικανού, ο Πάπας Φραγκίσκος επικεφαλής 1,2 δισεκατομμυρίων ρωμαιοκαθολικών ζήτησε από τους πιστούς να αποφεύγουν την αδιαφορία και να έχουν την τόλμη να ζήσουν την πίστη τους.

Σηματοδοτώντας το τρίτο του Πάσχα από την εκλογή του στον παπικό θρόνο το 2013, ο Φραγκίσκος διατήρησε την πασχαλινή παράδοση και βάπτισε πιστούς από όλο τον κόσμο κατά τη λειτουργία της Ανάστασης τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου.

Ο Πάπας βάπτισε ένα 13χρονο κορίτσι από τη Καμπότζη και εννέα ενήλικες, συμπεριλαμβανομένης και μιας 66χρονης γυναίκας από την Κένυα, τη χώρα όπου οι ακραίοι ισλαμιστές της αλ-Σαμπάαμπ αιματοκύλισαν, όταν σκότωσαν 148 ανθρώπους, κυρίως χριστιανούς, σε ένα πανεπιστήμιο.

Στην ομιλία του, ο Φραγκίσκος κάλεσε τους καθολικούς να μάθουν πώς να «νιώθουν το μυστήριο» του Πάσχα.

«Για να νιώσουμε το μυστήριο σημαίνει ότι πηγαίνουμε πέρα από τη δική μας ζώνη άνεσης, πέρα από την τεμπελιά και την αδιαφορία που μας κρατούν πίσω και βγαίνουμε σε αναζήτηση της αλήθειας, της ομορφιάς και της αγάπης», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος.

«Αναζητούμε ένα βαθύτερο νόημα, μια απάντηση, που σίγουρα δεν είναι εύκολη, στα ερωτήματα που θέτουν υπό αμφισβήτηση την πίστη μας, την αφοσίωση μας και την ίδια την ύπαρξή μας», είπε επίσης ο Ποντίφικας.

Διαβάστε επίσης:

Ο πάπας Φραγκίσκος έπλυνε και φίλησε πόδια κρατουμένων – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.