Το μήλο που αγόρασε από το σούπερ μάρκετ έκρυβε κάτι αηδιαστικό – Το κατάλαβε όταν το δάγκωσε

Μια μητέρα από την Αυστραλία έπαθε σοκ όταν δάγκωσε ένα μήλο που αγόρασε από το σούπερ μάρκετ και ανακάλυψε ότι είχε φυτρώσει στο εσωτερικό του.

Κρεμμύδια με φύτρες: Αυτό είναι το μόνο πράγμα που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ

Η Emma, μπήκε στην ομάδα ALDI Mums στο Facebook για να μοιραστεί την εμπειρία της και να προειδοποιήσει τα άλλα μέλη της ομάδας.

Η φωτογραφία δείχνει τον πυρήνα ενός μισοφαγωμένου μήλου με ένα μακρύ λευκό μίσχο να βγαίνει από έναν από τους σπόρους.

Με την πρώτη ματιά, θα μπορούσε εύκολα να μπερδευτεί με σκουλήκι, αλλά ύστερα από πιο προσεκτικό έλεγχο, φαίνεται ότι είναι ένα σπορόφυτο.

«Δεν το έχω ξαναδεί αυτό. Το αγόρασα από το σούπερ μάρκετ την Τετάρτη», ανέφερε.

Η ανακάλυψη αυτή αηδίασε αρκετά μέλη της ομάδας, με ένα άτομο να παραδέχεται: «Αυτό με αηδιάζει».

Τα σχόλια στο διαδίκτυο για το μήλο

Ένας άλλος απλά έγραψε, «Είναι απαίσιο». Τότε άλλοι είπαν με χιούμορ, «Δυο σε ένα, φύτεψέ το!» και «Καλλιέργησε τη δική σου μηλιά – δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να αγοράσεις μήλα!»

Εν τω μεταξύ, άλλοι προσπάθησαν να εξηγήσουν πώς συνέβη αυτό το παράξενο φαινόμενο, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι ευθύνονται οι συνθήκες αποθήκευσης.  «Συμβαίνει επειδή αποθηκεύονται για τόσο πολύ καιρό», έγραψε κάποιος, ενώ ένας άλλος πρόσθεσε, «Ναι, λογικό. Τα διατηρούν σε ψυχρή αποθήκευση όλο το χρόνο αφού τα μαζέψουν τον Μάιο, οπότε αυτά θα ήταν περσινά μήλα».

Στη συνέχεια, κάποιος άλλος σχολίασε: «Αυτό σε κάνει πραγματικά να αναρωτιέσαι τι ηλικία έχουν, μέχρι να φτάσουν σε εμάς που τα αγοράζουμε». «Ακούγοντας πόσο καιρό αποθηκεύονται τα μήλα, με κάνουν να τα κόψω τελείως», είπε ένα άλλο μέλος της ομάδας.

Ωστόσο, άλλοι δεν πίστευαν ότι αυτό που συνέβη σχετίζεται με τις συνθήκες αποθήκευσης και αντ’ αυτού το βρήκαν συναρπαστικό.  Κάποιος έγραψε: «Πόσο φοβερή είναι η Μητέρα Φύση; Αυτό είναι φυσικό και συμβαίνει σε πολλά διαφορετικά φρούτα, όχι μόνο σε μήλα».

«Καλλιεργώ φρούτα και λαχανικά βιολογικά στον κήπο μου. Δεν είναι πάντα θέμα αποθήκευσης όπως αναφέρεται», είπε ένας άλλος. «Μου συνέβη και εμένα και φύτεψα μια μηλιά όταν είδα τον φυτρωμένο σπόρο», μοιράστηκε ένας τρίτος.  «Είναι φυσιολογικό, τουλάχιστον δεν είναι μεταλλαγμένα», τόνισε κάποιος άλλος.

«Καλλιεργώ βιολογικά φρούτα και λαχανικά στον κήπο μου. ΔΕΝ είναι πάντα θέμα αποθήκευσης όπως αναφέρεται», είπε ένας σχολιαστής.

Γιατί συμβαίνει αυτό

Στη συνέχεια, κάποιος άλλος ανέφερε ότι πρόκειται για κάτι που ονομάζεται «viviparous», και ότι έχουν απόλυτο δίκιο. Σύμφωνα με την ειδικό σε φυτά @growithjessie, οι σπόροι μήλου μπορούν πράγματι να φυτρώσουν μέσα στο ίδιο το μήλο – μια διαδικασία που ονομάζεται ζωοτοκία καρπού, δηλαδή εσωτερική βλάστηση, (vivipary), όπου οι σπόροι φυτρώνουν ενώ εξακολουθούν να είναι συνδεδεμένοι με το μητρικό φυτό.

«Είναι ένα σύνηθες φαινόμενο σε ορισμένα είδη φυτών, συμπεριλαμβανομένων μερικών ποικιλιών μήλων», εξηγεί σε βίντεο TikTok. «Όταν συμβαίνει αυτό, ο σπόρος αρχίζει να αναπτύσσει μια μικροσκοπική ρίζα και βλαστό ενώ βρίσκεται ακόμα μέσα στο μήλο.»

«Οι σπόροι μέσα στο μήλο περιβάλλονται από τη σάρκα του μήλου, η οποία τους παρέχει υγρασία και θρεπτικά συστατικά, ώστε να αναπτυχθούν και να μεγαλώσουν. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν το μήλο αφεθεί σε ζεστό και υγρό περιβάλλον και στη συνέχεια μπει ξανά στο ψυγείο.»

Λύθηκε λοιπόν το μυστήριο!

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ