Το Ισραήλ χτίζει πόλη από σκηνές – Ετοιμάζεται να εκκενώσει τη Ράφα

Περίπου ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι αναμένεται να εκτοπιστούν από τη Ράφα πριν από την εισβολή του Ισραήλ στις αρχές Μάϊου.

Για το σκοπό αυτό έχουν ξεκινήσει εργασίες για να κατασκευαστούν υποδομές σε μια τεράστια έκταση ικανή να φιλοξενήσει τους Παλαιστίνιους στην Χαν Γιούνις. Το Ισραήλ, που κατασκευάζει τις υποδομές, στην ουσία θα δημιουργήσει μια πόλη στην οποία αντί για σπίτια θα υπάρχουν σκηνές.

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ προειδοποιούν ότι η Χαμάς στοχεύει σε «περιφερειακό πόλεμο πλήρους κλίμακας
Οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι η τοποθεσία βρίσκεται στα δυτικά του Khan Younis.

Νέες δορυφορικές εικόνες φαίνεται να δείχνουν το Ισραήλ να χτίζει μια τεράστια πόλη με σκηνές καθώς ετοιμάζεται να εκκενώσει τους περισσότερους από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιους που έχουν αναζητήσει καταφύγιο στη Ράφα, την τελευταία μόνιμη πόλη στη Λωρίδα της Γάζας.

Φωτογραφίες από την εταιρεία δορυφορικής απεικόνισης Planet Labs δείχνουν μια αξιοσημείωτη συσσώρευση σκηνών σε ένα ομοιόμορφο σχέδιο κοντά στο Khan Younis, το οποίο έχει ισοπεδωθεί σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια της αιματηρής εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό.

Οι φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν με διαφορά τριών ημερών, στις 18 Απριλίου και στις 21 Απριλίου αντίστοιχα, δείχνουν λευκές κατασκευές να δημιουργούνται σημαντικά σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Το Ισραήλ έχει πει πολλές φορές ότι σχεδιάζει να εκκενώσει τους εκτοπισμένους αμάχους από τη Ράφα ενόψει μιας στρατιωτικής επιχείρησης έξι εβδομάδων που πιθανότατα θα ξεκινήσει τον Μάιο.

Αιγύπτιοι αξιωματούχοι είπαν στη Wall Street Journal ότι οι πρώτες εβδομάδες θα είναι αφιερωμένες στην εκκένωση προσφύγων στην Χαν Γιούνις και σε άλλες περιοχές εξοπλισμένες με καταφύγια και ιατρικές εγκαταστάσεις.

Οι προετοιμασίες έρχονται καθώς οι ΗΠΑ λένε ότι η Χαμάς προετοιμάζεται για έναν «περιφερειακό πόλεμο πλήρους κλίμακας».

Ο καπνός αυξάνεται μετά τα ισραηλινά χτυπήματα, εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής Ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς.

Την ίδια ώρα οργανώσεις σπεύδουν να μοιράσουν με κάθε τρόπο ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ματ Μίλερ είπε ότι η Χαμάς «μετακινούσε τα τέρματα» στις διαπραγματεύσεις για την ομηρία και την κατάπαυση του πυρός, προσθέτοντας ότι η τρομοκρατική ομάδα απέρριψε μια «πολύ σημαντική πρόταση», αν και δεν διευκρίνισε ποια είναι αυτή.  «Σίγουρα φαίνεται ότι η Χαμάς ενδιαφέρεται περισσότερο για έναν περιφερειακό πόλεμο πλήρους κλίμακας.
«Χρειάζονται δύο για να γίνει μια συμφωνία, και αυτή τη στιγμή η Χαμάς έχει σηματοδοτήσει ότι δεν θέλει συμφωνία» είπε.
Ο Μίλερ προέτρεψε τη Χαμάς να μείνει στο τραπέζι, λέγοντας στην ομάδα ότι η μπάλα ήταν «στο γήπεδο τους».

Η σύγκρουση έχει πυροδοτήσει περιφερειακές αναταραχές που φέρνουν το Ισραήλ και τις ΗΠΑ με το Ιράν και τις συμμαχικές μαχητικές ομάδες σε όλη τη Μέση Ανατολή. Το Ισραήλ και το Ιράν αντάλλαξαν πυρά απευθείας αυτόν τον μήνα, αυξάνοντας τους φόβους για ολοκληρωτικό πόλεμο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ