Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Ιράν – BINTEO

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη στρατιωτική παρέλαση στην πόλη Αχβάζ στο νότιο Ιράν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της οργάνωσης, το Amaq. Ωστόσο, η οργάνωση δεν έχει δώσει αποδείξεις για τον ισχυρισμό αυτόν.

Λίγο νωρίτερα, μια αντικυβερνητική αραβική οργάνωση, η Εθνική Αντίσταση Αχβάζ, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της στο Reuters.

Εκπρόσωπος του ιρανικού στρατού είπε ότι οι δράστες είχαν εκπαιδευτεί σε δύο χώρες του Αραβικού Κόλπου, ότι δεν ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος αλλά συνδέονται με τις ΗΠΑ και την Μοσάντ, τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση έχει ήδη ανέλθει σε 24 -οι 12 είναι Φρουροί της Επανάστασης-ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 60, όπως μετέδωσε το IRNA.

Ο Γιαγκχούμπ Χουρ Τοτσαρί, ο εκπρόσωπος μιας από τις δύο οργανώσεις που αυτοαποκαλούνται Αραβικό Κίνημα Μάχης για την Απελευθέρωση του Αχβάζ, δήλωσε ότι η Εθνική Αντίσταση Αχβάζ, μια οργάνωση-ομπρέλα για όλα τα ένοπλα κινήματα, βρίσκεται πίσω από την επίθεση. Είπε μάλιστα ότι ένας από τους δράστες της επίθεσης είναι ο Α.Μ, χωρίς να προσθέσει κάτι άλλο.

Ένας αξιωματούχος των Φρουρών της Επανάστασης ορκίστηκε αντίποινα, όπως μετέδωσε το IRNA.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ