Το Ιράν “ψάχνει λύση” για τη Συρία

Το Ιράν “ψάχνει λύση” για τη Συρία

 

Συνέδριο με θέμα την αναζήτηση λύσης για τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, πραγματοποιήθηκε χθες στην Τεχεράνη.

Ιρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι περίπου 200 “πολιτικά πρόσωπα” παρευρέθησαν στη διάσκεψη, αλλά όπως εικάζεται κανένα μέλος του Εθνικού Συριακού Συνασπισμού δεν συμμετείχε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το Ιράν έχει υποστηρίξει σθεναρά τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ και έχει κατηγορήσει τα Δυτικά και Αραβικά κράτη ότι υποθάλπουν τη βία στη χώρα με το να παρέχουν εξοπλισμό στις ομάδες της αντιπολίτευσης. Από την πλευρά τους οι Σύριοι αντάρτες, οι οποίοι κατά κύριο λόγο είναι σουνίτες μουσουλμάνοι, κατηγορούν την Τεχεράνη για την αποστολή στρατιωτών στη Συρία και τον εφοδιασμό όπλων.

Απευθυνόμενος στο συνέδριο, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, δήλωσε ότι ο εφοδιασμός των ομάδων της αντιπολίτευσης με βαρύ οπλισμό υποβάλει στον κίνδυνο της “οργανωμένης τρομοκρατίας” την περιοχή.

“Το Ιράν έχει επανειλημμένως τονίσει την επιθυμία του για την εύρεση μιας ειρηνικής λύσης, σχετικά με την τωρινή κρίση, χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις. Οι Σύριοι γνωρίζουν τι είναι καλύτερο για το λαό τους”, δήλωσε ο Σαλεχί.

 

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ