Το Ιράν παρουσίασε τα νέα «όπλα»

Το Ιράν παρουσίασε τα νέα «όπλα»

 

Το πολεμικό ναυτικό του Ιράν παρουσίασε χθες, δύο νέα υποβρύχια και δύο πολεμικά πλοία εκτόξευσης πυραύλων, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Τα δύο υποβρύχια κλάσης Ghadir και τα πολεμικά σκάφη τύπου Sina-7, μαζί με δύο επιδιορθωμένα hovercrafts, εντάχθηκαν επισήμως στο ιρανικό Ναυτικό, ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Mehr, ο επικεφαλής του ναυτικού Χαμπιντολάχ Σαγιαρί.

 

 

Τον περασμένο Ιούνιο το Ιράν είχε ανακοινώσει ότι θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία και τεχνογνωσία που διαθέτει, για τον σχεδιασμό πυρηνοκίνητων υποβρυχίων, που θα βοηθήσουν το ναυτικό της Τεχεράνης να έχει παρουσία στα διεθνή ύδατα με αποστολές μακράς απόστασης.

Η κατασκευή των υποβρυχίων έχει προκαλέσει ανησυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Δύση, καθώς και οι δύο θεωρούν ότι πρόκειται για απειλή κατά της στρατηγικής ισορροπίας στην περιοχή του Περσικού Κόλπου.

 

 

Το Ιράν ισχυρίζεται ότι είναι πλέον αυτάρκης, έχοντας τη δυνατότητα να κατασκευάσει όλα τα είδη των πολεμικών πλοίων, και επιμένει ότι σκοπός του είναι, να γίνει στρατιωτική δύναμη μόνο για την διαφύλαξη της ειρήνης και της ασφάλειας στον Περσικό Κόλπο και τον Κόλπο του Ομάν.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.