Το Ιράν ανακοίνωσε ότι έπληξε αμερικανική βάση στη Συρία

Τo Ιράν ανακοίνωσε ότι έπληξε αμερικανικές θέσεις στην Συρία, αλλά η αμερικανική πλευρά δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Οι  ιρανικές πληροφορίες αναφέρουν επίθεση στην περιοχή της πόλης Ντέιρ εζ-Ζορ στην ανατολική Συρίας.  Σύμφωνα με αναφορές του ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων υπάρχουν αναφορές για επίθεση με ρουκέτες από «δυνάμεις αντίστασης» εναντίον του στρατιωτικού αμερικανικού φυλακίου που βρίσκεται δίπλα στα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην επαρχία Ντέιρ εζ-Ζορ.

Τοπικά μέσα ανέφεραν επίσης ότι πολλές εκρήξεις ακούστηκαν από το εσωτερικό της βάσης και ότι πυκνός καπνός αναδύεται στον ουρανό.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή και προετοιμάζονται ενεργά για μια “σημαντική” επίθεση που θα μπορούσε να γίνει ήδη μέσα στην επόμενη εβδομάδα από το Ιράν εναντίον ισραηλινών  ή αμερικανικών στόχων στην περιοχή, ως απάντηση στο ισραηλινό χτύπημα της Δευτέρας στη Δαμασκό που σκότωσε ανώτερους Ιρανούς διοικητές, δήλωσε στο CNN ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης.

Ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν επί του παρόντος ότι μια επίθεση από το Ιράν είναι “αναπόφευκτη” – μια άποψη που συμμερίζονται οι Ισραηλινοί ομόλογοί τους, δήλωσε ο εν λόγω αξιωματούχος. Οι δύο κυβερνήσεις εργάζονται πυρετωδώς για να πάρουν θέση ενόψει του τι πρόκειται να συμβεί, καθώς αναμένουν ότι η επίθεση του Ιράν θα μπορούσε να εξελιχθεί με διάφορους τρόπους – και ότι τόσο κινδυνεύουν να στοχοποιηθούν τόσο  αμερικανικοί όσο και ισραηλινοί στόχοι, όπως και προσωπικό.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ