Το διαμέρισμα που έγινε viral – Πώς είναι να ζεις σε 7,5 τ.μ. και να πληρώνεις 650 δολάρια

Viral έχει γίνει στο διαδίκτυο ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.  Είναι μόλις 7,5 τετραγωνικά μέτρα, σαν μια θέση στάθμευσης δηλαδή, και το ενοίκιο αγγίζει τα 650 δολάρια. Κι όμως για το Μανχάταν, θεωρείται και… ευκαιρία, καθώς οι τιμές είναι στα ύψη.  Είναι τόσο μικρό που δεν έχει κανονική κουζίνα, τουαλέτα και ντους, με αποτέλεσμα η γυναίκα που νοικιάζει το διαμέρισμα να πρέπει να χρησιμοποιεί ένα κοινόχρηστο μπάνιο στο διάδρομο.

Η Alaina Randazzo εργάζεται στον χώρο της μόδας και προηγουμένως πλήρωνε 2.600 δολάρια τον μήνα για ένα διαμέρισμα σε μία πολυτελή πολυώροφη πολυκατοικία. Το τελευταίο διάστημα σκεφτόταν να επιστρέψει στο Λος Άντζελες, όπου ζούσε στο παρελθόν και έτσι αποφάσισε να νοικιάσει αυτό το μικρό διαμέρισμα.

Το σπίτι έχει μόνο έναν νεροχύτη και δεν έχει φούρνο. Διαθέτει μόνο δύο μάτια κουζίνας, ένα ψυγειάκι σαν αυτά που υπάρχουν στα δωμάτια των ξενοδοχείων και ένα μικρό ντουλάπι για αποθηκευτικό χώρο. Όπως αναφέρει, μαγειρεύει ορισμένες φορές, όμως αγοράζει μόνο φρέσκα υλικά γιατί δεν έχει πού να τα αποθηκεύσει.

Στον ίδιο χώρο προφανώς βρίσκεται και το σαλόνι,  αν  δηλαδή μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι. Αποτελείται από ένα μικρό πτυσσόμενο καναπέ και μια τηλεόραση που είναι στον απέναντι τοίχο. Μάλιστα, κάθε φορά που η Alaina έχει φιλοξενούμενο, αγοράζει ένα στρώμα και μετά το επιστρέφει, γιατί δεν έχει πού να το κρύψει.  Ούτε λόγος για ντουλάπα, ενώ το κρεβάτι της είναι σε μια μικρή σοφίτα, που απέχει λίγα εκατοστά από το ταβάνι.

Το βίντεο με την ξενάγηση στο μικροσκοπικό σπίτι έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 1,5 εκατ. προβολές. «Είναι κυριολεκτικά ένα δωμάτιο-ντουλάπα. Έχει εκμεταλλευτεί τον χώρο της εξαιρετικά καλά», σχολίασε κάποιος χρήστης, ενώ κάποιος άλλος παραδέχθηκε ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να μείνει σε ένα τέτοιο διαμέρισμα λόγω κλειστοφοβίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ