Την άμεση λειτουργία δυο hotspots ζητούν από την Ιταλία οι Βρυξέλλες

Την άμεση δημιουργία και λειτουργία δυο hotspots, ζητούν οι Βρυξέλλες από την κυβέρνηση Ρέντσι, βάσει πληροφοριών του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ansa.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι Βρυξέλλες ζητούν «την επιτάχυνση της όλης διαδικασίας», ώστε να «εξασφαλισθεί νόμιμο πλαίσιο για την δραστηριότητα των hospots, ιδίως για να επιτραπεί η χρήση βίας για την συλλογή των δακτυλικών αποτυπωμάτων και να προβλέπεται η μεγαλύτερης διάρκειας υποχρεωτική παραμονή των μεταναστών που προβάλλουν αντίσταση».

Το πρακτορείο Ansa προσθέτει ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει να ανοίξουν, μέσα στις επόμενες ημέρες, τα δυο hotspots του Ποτσάλλο, και του Πόρτο Εμπέντοκλε, στην Σικελία», ενώ υπενθυμίζει, παράλληλα, στις ιταλικές αρχές, ότι «συνολικά θα πρέπει να λειτουργήσουν έξι κέντρα, αλλά μέχρι αυτή την στιγμή είναι πλήρως λειτουργικό μόνον το hotspot του νησιού της Λαμπεντούζα».

Η σχετική έκθεση των Βρυξελλών που αφορά την Ιταλία, πρόκειται να δημοσιοποιηθεί επίσημα την Τρίτη.

Στους πρόσφυγες αναφέρθηκε, και ο Ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα.

«Το να κλείνει, κανείς, πόρτες και παράθυρα στον τεράστιο αυτό αριθμό ανθρώπων οι οποίοι προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους πολέμους, καταπίεση, ισοδυναμεί με το να σβήνει κανείς κοινωνικές κατακτήσεις, και πολιτισμού, οι οποίες είχαν επιτευχθεί με μεγάλο κόπο», δήλωσε ο Ιταλός Πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

ΗΠΑ – 12χρονος σκότωσε την 11χρονη συμμαθήτρια του

Το μήνυμα του Ομπάμα στους ηγέτες των τζιχαντιστών

Spiegel: Ο ένας στους δύο Έλληνες έχει ψυχολογικά προβλήματα λόγω της κρίσης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ