TikTok: Μπαράζ απαγορεύσεων σε χώρες του κόσμου – Τι απαντά το Πεκίνο

Στην απαγόρευση της κινεζικής εφαρμογής TikTok από όλες τις κυβερνητικές συσκευές προχωρούν η μία χώρα μετά την άλλη, ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ, του Καναδά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπό τον φόβο πως η Κίνα επιθυμεί να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα χρηστών.

Καναδάς: Απαγόρευσε το TikTok στα υπηρεσιακά τηλέφωνα του Δημοσίου

Η Δανία φαίνεται να είναι η τελευταία χώρα που συμμετέχει στον «πόλεμο» κατά του TikTok με το κοινοβούλιο της Δανίας να ζητά από βουλευτές και άλλους υπαλλήλους να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή , μετά την προειδοποίηση του Κέντρου Κυβερνοασφάλειας της χώρας για κίνδυνο κατασκοπείας.

Την περασμένη εβδομάδα, τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ανακοίνωσαν την ίδια απόφαση, επικαλούμενα και τα δύο θεσμικά όργανα επίσης λόγους ασφαλείας.

ΗΠΑ: Τέλος το TikTok στα υπηρεσιακά τηλέφωνα

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση Καναδά επεσήμανε ότι η εφαρμογή συνιστά «απαράδεκτο» επίπεδο κινδύνου για το απόρρητο και την ασφάλεια ξεκινώντας από σήμερα τον αποκλεισμό του TikTok από υπηρεσιακές συσκευές της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι στις ΗΠΑ οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες έχουν λάβει διορία 30 ημερών για απαγόρευση της εφαρμογής, καθώς η χρήση της εγείρει «απειλή για την εθνική ασφάλεια», σύμφωνα με Αμερικανούς κοινοβουλευτικούς.

Κομισιόν: Απαγορεύει το TikTok από τις υπηρεσιακές της συσκευές – Ενισχύει την κυβερνοασφάλεια

H αντίδραση του Πεκίνου

«Αντιτιθέμεθα σθεναρά στην λανθασμένη προσέγγιση της αμερικανικής πλευράς», τόνισε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Μάο Νινγκ,  σχολιάζοντας τη χθεσινή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την απαγόρευση της εφαρμογής.

Παράλληλα, κατηγόρησε τις ΗΠΑ για έλλειψη αυτοπεποίθησης σχολιάζοντας ότι «η Νούμερο 1 υπερδύναμη του κόσμου φοβάται τόσο πολύ μία εφαρμογή κινητού που αρέσει τόσο πολύ στους νέους».

Η εφαρμογή μετρά περισσότερους από 1 δισ. χρήστες παγκοσμίως και η εταιρεία που την διαχειρίζεται αρνείται κάθε κατηγορία περί κατασκοπίας .

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ