Τι συμβαίνει με τον Elon Musk; – Πούλησε μετοχές της Tesla αξίας άνω των 16 δισ. δολαρίων

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Elon Musk πούλησε μετοχές αξίας 16,4 δισ. δολαρίων από τις αρχές Νοεμβρίου.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ρώτησε πριν από έναν μήνα τους χρήστες στο Twitter, σχετικά με πώληση ποσοστού 10% των μετοχών του στην Tesla.

Ο δισεκατομμυριούχος πούλησε χθες άλλες 934.090 μετοχές για 1,02 δισεκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να πληρώσει φόρους για την άσκηση των δικαιωμάτων που έχει σχετικά με το μετοχικό χαρτοφυλάκιο του, σύμφωνα με έγγραφα των αρμοδίων υπηρεσιών χρηματιστηριακής εποπτείας στις ΗΠΑ.

Ο Elon Musk θα πληρώσει 11 δισ. δολάρια σε φόρους – Αυτή είναι η αιτία

Ο Elon Musk αποκάλυψε ότι φέτος ο λογαριασμός της εφορίας θα είναι… 11 δισ. δολάρια. Είναι ένας τεράστιος αριθμός αλλά τα στοιχεία στην επιτροπή Securities and Exchange Commission επιβεβαιώνουν την εκτίμηση του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της Tesla και της SpaceX.

Όπως αναφέρει το CNN, ο Musk κρατά τους θαυμαστές του ενήμερους με διάφορα tweet καθώς ο “πόλεμος” με την γερουσιαστή Elizabeth Warren, μαίνεται.

Σημειώνει ότι θα πληρώσει τον μεγαλύτερο φόρο στην ιστορία. Και αυτό είναι μια μεγάλη αλλαγή σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Η έρευνα της ProPublica ανακάλυψε ότι ο Musk, και άλλοι δισεκατομμυριούχοι όπως ο Jeff Bezos και ο Michael Bloomberg, νόμιμα κατάφεραν να μην πληρώσουν ούτε δολάριο για φόρους το 2018.

Αν και ο Elon Musk, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, δεν λαμβάνει τον μισθό του σε μετρητά ούτε κάποιο μπόνους. Πληρώνεται μέσω μετοχών για παράδειγμα έχει το δικαίωμα να αγοράσει μετοχές της Tesla (TSLA) σε προνομιακή τιμή.

Ο Musk έλαβε 25.5 εκατομμύρια σε τέτοιες επιλογές το 2012 και 22.9 εκατομμύρια σε αντίστοιχες τα επόμενα χρόνια καθώς η Tesla άρχισε να πετυχαίνει τον έναν μετά τον άλλον τους στόχους.

Αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι δεν χρειάστηκε να πληρώσει φόρους για όλα αυτά, μέχρι που χρειάστηκε να τα μετατρέψει σε μετοχές. Αυτό το μπλοκ των επιλογών θα λήξε τον Αύγουστο του 2022, και ο Musk επιτέλους άρχισε να μετατρέπει τα ποσά αυτά σε μετοχές στις αρχές του Νοεμβρίου.

Έτσι πλέον η αγορά μετοχών νοείται ως εισόδημα, με 40,8% φορολόγηση. Έτσι προήλθε το τεράστιο ποσό σε φόρο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ