Θρίλερ με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας: Εξαφανίστηκε πριν από 12 ημέρες – “Πάγος” στη σχέση του με τον Πούτιν

Ένα θρίλερ είναι σε εξέλιξη όσον αφορά στην τύχη του Ρώσου υπουργού Άμυνας, ο οποίος έχει εξαφανιστεί εδώ και 12 ημέρες, ενώ οι φήμες θέλουν να έχουν “παγώσει” οι σχέσεις του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν λόγω της εξέλιξης της εισβολής στην Ουκρανία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σεργκέι Σοϊγκού, ένας από τους πιο στενούς και πιστούς συνεργάτες του Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει φύγει από το προσκήνιο καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα με την καρδιά του. Εθεάθη τελευταία φορά πριν από 12 ημέρες και στην τηλεόραση επιλέγουν παλιές φωτογραφίες ή πλάνα του, σύμφωνα με Μέσα Ενημέρωσης της αντιπολίτευσης.

Οι φήμες σχετικά με την τύχη του Σοϊγκού έρχονται εν μέσω αναφορών ότι ο Πούτιν έχει ξεκινήσει κυνήγι μαγισσών στον στενό του κύκλο και πλέον είναι επιφυλακτικός με στενούς συνεργάτες του αφού οι ΗΠΑ και η Βρετανία απέκτησαν διαρροές των στρατιωτικών του σχεδίων.

Ένας από αυτούς στον οποίο έπεσαν οι υποψίες ήταν ο Σοϊγκού, ο άνθρωπος που είναι επικεφαλής της αιματηρής εισβολής στην Ουκρανία που φέρεται να έχει οδηγήσει στον θάνατο 10.000 στρατιωτών αλλά και στον μαζικό θάνατο αμάχων. Οι δημόσιες εμφανίσεις του έχουν περιοριστεί σημαντικά ενώ η μικρότερη κόρη του Ξένια, 31 ετών, πόζαρε φορώντας τα χρώματα της Ουκρανία, γαλάζιο και κίτρινο.

Στις 18 Μαρτίου αναφέρθηκε σε ενημερωτικό δελτίο του Κρεμλίνου ότι ο ίδιος και ο Πούτιν συζήτησαν την πρόοδο της “ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία” μαζί με τα μόνιμα μέλη του συμβουλίου ασφαλείας. Αλλά δεν υπήρχαν πουθενά βίντεο και φωτογραφίες που να πιστοποιούν ότι ο Σοϊγκού ήταν παρών. Την ίδια μέρα το Channel One πρόβαλε μία είδηση για τον Σοϊγκού ο οποίος απένειμε βραβεία, ωστόσο χρησιμοποιήθηκε μία φωτογραφία του από τις 11 Μαρτίου. Στην αρχή της εισβολής ο Σοϊγκού είχε πιο ενεργή παρουσία και έκανε δηλώσεις. Ο κύκλος του είπε ότι δεν ήταν καλά, ότι έχει προβλήματα με την καρδιά του, ανέφερε το ερευνητικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Agentstvo, που επικαλείται πηγή κοντά στον υπουργό.

Τον Ιούνιο, πέρυσι, η αδελφή του Λαρίσα, πέθανε από κορονοϊό.

Ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να αναζητά τους ενόχους για τις καθυστερήσεις στην εισβολή του στην Ουκρανία και λέγεται πως είναι έξαλλος που οι ΗΠΑ και η Βρετανία γνωρίζουν τις στρατιωτικές τακτικές της Μόσχας. Πηγές λένε πως οι διαρροές, που πέρασαν από το Λονδίνο και την Ουάσινγκτον στο Κίεβο, είναι η αιτία που κορυφαίοι στρατηγοί και οι ελίτ δυνάμεις της Ρωσίας έγιναν στόχος στην Ουκρανία.

Ο δημοφιλέστερος διάδοχος του Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο Σεργκέι Σοϊγκού είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής πολιτικός στη Ρωσία μετά τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο υπουργός Άμυνας έχει καταγωγή από το Τσαντάν, στην ανατολική Ρωσία και έχει καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση της εισβολής στην Ουκρανία.

Ωστόσο, η κάμερα τον “συνέλαβε” να κάνει γκριμάτσες αφού ο Πούτιν τον διέταξε μαζί με τον αρχηγό του στρατού Βαλερί Γερασίμοφ να θέσουν σε υψηλή ετοιμότητα τα πυρηνικά της χώρας. Ο Σοϊγκού ανέλαβε τον ρόλο του παρά το γεγονός ότι δεν είχε στρατιωτική εμπειρία το 2012 και ηγήθηκε της προσάρτησης της Κριμαίας το 2014.

Σύμφωνα με αναφορές, ο Σοϊγκού θεωρείται ο σπουδαιότερος στρατιωτικός ηγέτης από την εποχή του Γκεόργκι Ζούκοφ, γνωστού παγκοσμίως ως του κύριου στρατιωτικού ηγέτη της σοβιετικής αντεπίθεσης κατά των Γερμανών στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία ολοκληρώθηκε με την κατάληψη του Βερολίνου και την αυτοκτονία του Χίτλερ το 1945.

Η διαδοχή του στην εξουσία θα ήταν περίπλοκη βέβαια λόγω της εμπλοκής στην εισβολή στην Ουκρανία, αν και λέγεται ότι είναι πιο ρεαλιστής από τον Πούτιν, κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει απόσυρση των στρατευμάτων από τη χώρα με τρόπο που θα “ξεπάγωνε” τις σχέσεις με τη Δύση.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ