Θαύμα στην Κολομβία: Συγκλονιστικές εικόνες από την διάσωση των 4 παιδιών – Επιβίωσαν 40 μέρες σε ζούγκλα του Αμαζονίου

Συγκινητικές σκηνές εκτυλίχθηκαν όταν οι διασώστες εντόπισαν σαν από θαύμα ζωντανά  τα τέσσερα παιδιά, ηλικίας 1, 4, 9 και 13, έπειτα από 40 ημέρες μέσα στην ζούγκλα της Κολομβίας.

Κολομβία: Ζωντανά βρέθηκαν έπειτα από 40 ημέρες τα 4 παιδιά που αγνοούνταν στη ζούγκλα

Τα τέσσερα αδέρφια είχαν χαθεί μέσα στην ζούγκλα μετά από αεροπορικό ατύχημα που είχαν την 1η Μάϊου. Κανείς άλλος δεν επιβίωσε από την πτώση του αεροσκάφους.

Σε βίντεο που έδωσαν στην δημοσιότητα οι αρχές της Κολομβίας φαίνονται τα παιδιά να μεταφέρονται σε ελικόπτερο από τους διασώστες. Τα παιδιά ήταν σε άσχημη σωματική κατάσταση, υποσιτισμένα και αφυδατωμένα.

Θρίλερ στην Κολομβία: Δεν βρέθηκαν τελικά τα 4 παιδιά που αγνοούνται στη ζούγκλα – Η ανάρτηση του προέδρου της χώρας

«Ήταν μαζί, είναι αδύναμα, ας αφήσουμε να τα εξετάσουν γιατροί. Τα βρήκαν, αυτό με χαροποιεί πολύ», είπε ο πρόεδρος της Κολομβίας, Γουστάβο Πέτρο σε δημοσιογράφους, υπογραμμίζοντας πως τα έβγαλαν πέρα μόνα τους μέσα στη ζούγκλα.

Αεροσκάφος συνετρίβη σε ζούγκλα της Κολομβίας: Νεκρός ο πιλότος – Αγνοούνται εδώ και 15 ημέρες οι έξι επιβαίνοντες

Μάλιστα ο πρόεδρος της χώρας σε ανάρτηση του δημοσιοποίησε μία φωτογραφία των στρατιωτικών και των ιθαγενών από την τοποθεσία όπου εντόπισαν τα αδέλφια.

«Ναι, βρήκαν τα παιδιά, χρειάζομαι μια πτήση, ένα ελικόπτερο να πάω να τα βρω επειγόντως», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο παππούς των παιδιών, ο Φιδένσιο Βαλένσια. Τα παιδιά στην πραγματικότητα δεν είχαν απομακρυνθεί πολύ από τον τόπο της συντριβής, εξήγησε ο κ. Βαλένσια. «Τα βρήκε ιθαγενής Αραρακουάρα που τα έψαχνε από την αρχή, ο Χένρι Γκερέρο», πρόσθεσε ο παππούς.

Μέλη της φυλής αυτοχθόνων Ουιτότο, εξοικειωμένα με τη ζωή στη ζούγκλα, τα τέσσερα παιδιά περιπλανιούνταν στην πυκνή βλάστηση από την 1η Μαΐου, την μέρα που το Cessna 206 στο οποίο επέβαιναν, μαζί με τη μητέρα τους, τον πιλότο κι έναν συγγενή τους, συνετρίβη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ