Τέλος εποχής για τον Ρούπερτ Μέρντοχ – Αποχωρεί από την προεδρία της Fox και της News Corp – ΒΙΝΤΕΟ

Ο 92χρονος μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ, ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από την προεδρία της Fox Corporation, μητρικής εταιρείας του αμερικανικού δικτύου Fox News, και της News Corp, και θα δώσει τη σκυτάλη στον γιο του, Λάχλαν.

Σε επιστολή του προς εργαζομένους της Fox Corp και της News Corp, γνωστοποιώντας την παραίτησή του, ο ίδιος τόνισε πως οι εταιρείες έχουν «ακμαία υγεία, όπως και εγώ». «Οι ευκαιρίες μας υπερβαίνουν κατά πολύ τις εμπορικές μας προκλήσεις», δήλωσε ο Ρούπερτ Μέρντοχ στην επιστολή που περιήλθε σε γνώση του Reuters. «Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για τα επόμενα χρόνια – εγώ σίγουρα είμαι, και σκοπεύω να είμαι εδώ για να συμμετέχω σε όσα έρχονται. Αλλά η μάχη για την ελευθερία του λόγου και, εν τέλει, την ελευθερία της σκέψης, δεν ήταν ποτέ πιο έντονη», ανέφερε.

Ο γιος του, Λόκλαν Μέρντοχ, θα γίνει ο μοναδικός πρόεδρος και των δύο εταιρειών. Ο Ρούπερτ Μέρντοχ χαρακτήρισε τον γιο του «παθιασμένο ηγέτη με αρχές».

Η αποχώρηση του Ρούπερτ Μέρντοχ θα τεθεί σε ισχύ στην επόμενη γενική συνέλευση των μετόχων των δύο εταιρειών στα μέσα Νοεμβρίου, αναφέρεται στην ανακοίνωση των Fox News και News Corp. Ο Ρούπερτ Μέρντοχ θα γίνει τότε επίτιμος πρόεδρος των δύο ομίλων.

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ, ο οποίος μπήκε στον χώρο των εφημερίδων τη δεκαετία του 1950, έγινε σημαντικό στέλεχος του Hollywood το 1985, όταν αγόρασε την 20th Century Fox από τον Μάρβιν Ντέιβις έναντι 600 εκατομμυρίων δολαρίων. Το 1986, ο Μέρντοχ μπήκε στον τηλεοπτικό τομέα αφού αγόρασε αρκετούς αμερικανικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και δημιούργησε τη Fox Broadcasting.

Το Fox News ξεκίνησε το 1996 ως ανταγωνιστής του CNN. Τελικά έγινε το νούμερο ένα καλωδιακό ειδησεογραφικό κανάλι στην Αμερική και προπύργιο των ρεπουμπλικανικών θέσεων συζήτησης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ