Ταλαιπωρία για δεκάδες χιλιάδες επιβάτες στην Αργεντινή – 24ωρη απεργία κήρυξε ο δημόσιος αερομεταφορέας της χώρας

Η διοίκηση του δημόσιου αερομεταφορέα της Αργεντινής, της εταιρείας Aerolíneas Argentinas, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα την ακύρωση όλων των πτήσεών της αύριο Τετάρτη, εξαιτίας 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης των συνδικάτων σε ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίον της οικονομικής πολιτικής του κεντροδεξιού προέδρου Μαουρίσιο Μάκρι.

Οι ακυρώσεις των δρομολογίων — αφορούν 330 πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού — θα επηρεάσουν συνολικά 37.000 επιβάτες, ανέφερε η ανακοίνωση της εταιρείας.

Η απεργία αναμένεται να παραλύσει τις μαζικές μεταφορές, τις τράπεζες και πολλές άλλες υπηρεσίες στην Αργεντινή, η οποία πλήττεται από ύφεση, για ένα εικοσιτετράωρο.

Βάσει της δανειακής σύμβασης με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ο Μάκρι, ο οποίος θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στην προεδρία τον Οκτώβριο, δεσμεύθηκε να μηδενίσει το πρωτογενές έλλειμμα το 2019. Περιέκοψε τις επιδοτήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και του αερίου θέρμανσης, ενώ εφαρμόζει επίσης άλλα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, πολιτική εναντίον της οποίας γίνονται συχνά διαδηλώσεις στους δρόμους του Μπουένος Άιρες.

«Οι επιβάτες που επηρεάζονται έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν το εισιτήριό τους», με νέο σε πτήση που θα γίνει «άλλη ημερομηνία» ή προς «άλλους προορισμούς» για «μια περίοδο 30 ημερών», ή μπορούν ακόμη να ζητήσουν «την επιστροφή του καταβληθέντος τιμήματος», σύμφωνα με την ανακοίνωση του εθνικού αερομεταφορέα της Αργεντινής.

Παρόμοια απεργιακή κινητοποίηση τον Απρίλιο ανάγκασε την εταιρεία να ακυρώσει 350 πτήσεις.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ