Ταϊλάνδη: Αντιμέτωποι με φυλάκιση 3 τουρίστες επειδή «ενόχλησαν» κοραλλιογενή ύφαλο

Αντιμέτωποι με φυλάκιση 2 ετών είναι 3 τουρίστες από την Κίνα που βούτηξαν σε προστατευόμενο κοραλλιογενή ύφαλο στην Ταϊλάνδη.

Οι τρεις Κινέζοι έκαναν τις διακοπές τους κοντά στο θέρετρο Πουκέτ της Ταϊλάνδης και αποφάσισαν να επισκεφθούν τον ύφαλο. Μία ομάδα που παρακολουθεί τις παραβιάσεις στην περιβαλλοντική νομοθεσία της Ταϊλάνδης έδωσαν στην δημοσιότητα φωτογραφίες των τριών τουριστών στον ύφαλο να κρατούν έναν αστερία.

Η υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας, Βαραγούτ Σιλπα Αρκα σε ανάρτηση στο Facebook ανέφερε ότι οι δύο τουρίστες παραδόθηκαν στην αστυνομία και αποδέχθηκαν την παράβαση. Ο τρίτος τουρίστας φέρεται να έχει εξαφανιστεί, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Οι αρχές για να εντοπίσουν τους τουρίστες χρειάστηκε να πραγματοποιήσουν μία τεράστια κινητοποιήση και να συνεργαστούν με την τουριστική αστυνομία, το λιμενικό και την εταιρεία που οργάνωσε την επίσκεψη στον ύφαλο. Εάν οι τρεις τουρίστες κριθούν ένοχοι από το δικαστήριο αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 2 ετών και πρόστιμο περίπου 4.500 ευρώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ