Τα διεθνή ΜΜΕ για την τραγωδία στα Τέμπη: «Μακελειό έπειτα από σύγκρουση τρένων»

Εκτενείς αναφορές κάνουν τα ΜΜΕ του εξωτερικού για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, με τους 29 νεκρούς και τους 85 τραυματίες από τη σύγκρουση τρένων.

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Νεκροί όλοι οι υπάλληλοι του ΟΣΕ – Στο Α.Τ. και εκπρόσωπος της Hellenic Train

«Αυτή είναι μια τρομακτική νύχτα» (Τhis is a terrible night) αναφέρει το BBC στο Twitter για την σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων. Το βρετανικό δίκτυο κάνει αναφορά τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλουν τα σωστικά συνεργεία για τον απεγκλωβισμό των επιβατών, ενώ τονίζει ότι στο σημείο επικρατούν ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. «Μακελειό έπειτα από σύγκρουση τρένων κοντά στην ελληνική πόλη της Λάρισας» είναι ο τίτλος του άρθρου.

Τέμπη: Η φονική σύγκρουση τρένων ξύπνησε μνήμες – Τα δυστυχήματα του 1999 και του 2003

Σύγκρουση τρένου στην Ελλάδα, με 29 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες αναφέρει η ιστοσελίδα The Guardian και συνεχίζει «Οι δύο αμαξοστοιχίες – μια επιβατική αμαξοστοιχία που ταξίδευε από την Αθήνα προς τη βόρεια πόλη της Θεσσαλονίκης και μια εμπορευματική αμαξοστοιχία από τη Θεσσαλονίκη προς τη Λάρισα, συγκρούστηκαν μετωπικά έξω από την πόλη της κεντρικής Ελλάδας, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Κωνσταντίνος Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας».

«Τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από σύγκρουση επιβατικής και εμπορευματική αμαξοστοιχίας στην Ελλάδα» γράφει το Sky news.

Αναφορές για την τραγωδία κάνουν και τα Bloomberg, Associated Press και ΝΕΧΤΑ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ