Συριακή βάση βομβάρδισε το Ισραήλ

Συριακή βάση βομβάρδισε το Ισραήλ

Το Ισραήλ βομβάρδισε μία αεροπορική βάση κοντά στη Λαττάκεια, στη βορειοδυτική Συρία, στοχεύοντας στην καταστροφή φορτίου με πυραύλους που είχε αποδέκτη τη λιβανική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ, μετέδωσε σήμερα το δίκτυο Αλ Αραμπίγια.

Την είδηση επιβεβαίωσαν οι Σύροι αντάρτες και Αμερικανός αξιωματούχος, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, αλλά το Ισραήλ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει το κτύπημα. «Κατά το παρελθόν, τέτοιοι στόχοι ήταν πύραυλοι με αποδέκτη τη Χεζμπολάχ», τόνισε η αμερικανική πηγή.

Επικαλούμενο «αποκλειστικές πηγές», το αραβόφωνο δίκτυο μετέδωσε πως «ένας βομβαρδισμός που είχε στόχο ένα φορτίο με πυραύλους εδάφους-αέρος που προορίζονταν για τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο», η οποία μάχεται στο πλευρό των συριακών δυνάμεων κατά των ανταρτών.

Το CNN από την πλευρά του, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενη πηγή της αμερικανικής κυβέρνησης, επεσήμανε πως την επίθεση πραγματοποίησαν ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη, λαμβάνοντας ως στόχο τους πυραύλους και όποιον άλλο εξοπλισμό θεώρησαν πως επρόκειτο να παραδωθεί στη Χεζμπολάχ.

Νωρίτερα η ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε κάνει λόγο για πολλές εκρήξεις που είχαν σημειωθεί τις πρώτες πρωϊνές ώρες χθες σε βάση αντιαεροπορικής άμυνας στο Σόναρ Τζαμπλέ, κοντά στη Λαττάκεια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ