Συρία: Τουλάχιστον 4 νεκροί και 4 τραυματίες σε νέα ισραηλινή επιδρομή στα περίχωρα της Δαμασκού

Τέσσερις Σύροι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν στην αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε το Ισραήλ στην περιφέρεια της Δαμασκού τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στις συριακές ένοπλες δυνάμεις την οποία επικαλείται κρατικό μέσο ενημέρωσης.

«Στις 02:20 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ο ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση από το κατεχόμενο Γκολάν, στοχοποιώντας περιοχές στην περιφέρεια της Δαμασκού», ανέφερε η πηγή αυτή στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Τέσσερις στρατιωτικοί σκοτώθηκαν, άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν, ενώ προκλήθηκαν επίσης υλικές ζημιές, πάντα κατά την πηγή του πρακτορείου. Διευκρίνισε πως ορισμένοι από τους πυραύλους αναχαιτίστηκαν.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου στη Δαμασκό μετέδωσε πως άκουσε αρκετές εκρήξεις μέσα στη νύχτα.

Από το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία, το 2011, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες πλήγματα στη συριακή επικράτεια, στη συντριπτική πλειονότητά τους από αέρος, εναντίον θέσεων των συριακών ένοπλων δυνάμεων και συμμάχων τους, ιδίως ιρανών στρατιωτικών και φιλοϊρανικών ένοπλων οργανώσεων, πάνω απ’ όλα του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Σπανίως επιβεβαιώνει επίσημα τις επιχειρήσεις στη γειτονική χώρα στο πλαίσιο αυτού του ακήρυκτου πολέμου, διαμηνύει ωστόσο συχνά πως δεν θα επιτρέψει στο Ιράν, ορκισμένο εχθρό του, να στήσει προγεφύρωμα ή να επεκτείνει την επιρροή του προ των πυλών του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ