Συρία- Παραδόθηκαν 70 αντάρτες στις κυβερνητικές δυνάμεις

Περίπου 70 Σύροι αντάρτες διέφυγαν από ένα προάστιο της Δαμασκού που ελέγχουν οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης και παραδόθηκαν στον στρατό μαζί με τα όπλα τους, ανέφεραν το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μια πηγή προσκείμενη στις συριακές ένοπλες δυνάμεις.

Ο επικεφαλής της ταξιαρχίας Άνφαλ εκμεταλλεύθηκε τις εσωτερικές συγκρούσεις των ανταρτών και κατάφερε να διαφύγει μαζί με μερικές δεκάδες μαχητές του από το νοτιοδυτικό τμήμα της πρωτεύουσας, διευκρίνισε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία. Το συμβάν σημειώθηκε πριν από τέσσερις ημέρες, διευκρίνισε η ΜΚΟ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η στρατιωτική πηγή υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη αποστασία δείχνει πως οι αντάρτες που μάχονται για την ανατροπή του προέδρου της χώρας Μπασάρ αλ Άσαντ χάνουν έδαφος.

«Είναι πλέον πολύ σαφές ότι ο στρατός έχει αρχίσει να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος και υπάρχουν κάποιοι (αντάρτες) που δεν είναι σε θέση να φύγουν εκτός της Συρίας και προτιμούν να έρθουν σε συμφωνία (με τον στρατό)», δήλωσε η πηγή αυτή στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο συριακός στρατός υποστηρίζει ότι χιλιάδες αντάρτες παραδόθηκαν το τελευταίο διάστημα στις κυβερνητικές δυνάμεις, μετά την προσφορά αμνηστίας από τη Δαμασκό. Ορισμένοι αντάρτες έχουν αλλάξει πλευρά και έχουν ενταχθεί στις φιλοκυβερνητικές πολιτοφυλακές, ενώ άλλοι έχουν καταστήσει σαφές πως δεν θέλουν να συνεχίσουν να πολεμούν πλέον, επισημαίνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η ταξιαρχία Άνφαλ, η οποία διαθέτει αρκετές εκατοντάδες μαχητές, πολεμούσε τους τελευταίους μήνες εναντίον του Μετώπου αλ Νόσρα, του βραχίονα της αλ Κάιντα στη Συρία, και άλλων παρατάξεων ανταρτών στα νοτιοδυτικά προάστια της Δαμασκού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο καταγράφει τις εξελίξεις του πολέμου στη Συρία.

Δείτε επίσης:

Η Τουρκία έκλεισε δύο μεθοριακές διαβάσεις με τη Συρία

Γιατί τα θύματα της ISIS είναι ήρεμα πριν την εκτέλεση

Γερμανίδα 20χρονη νεκρή στο πλευρό των Κούρδων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ