Συρία: Δεν θα παραδώσουμε την εξουσία

Συρία: Δεν θα παραδώσουμε την εξουσία

Το συριακό καθεστώς δεν προτίθεται να μεταβεί στην επερχόμενη ειρηνευτική διάσκεψη της Ελβετίας, αποκαλούμενη και ως Γενεύη 2 «για να παραδώσει την εξουσία», όπως ζητήθηκε από την αντιπολίτευση και τους συμμάχους της, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Πληροφοριών της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

«Εμείς δεν θα πάμε στη Γενεύη για να παραδώσουμε την εξουσία, όπως επιθυμεί ο Αλ- Φαισάλ (επικεφαλής της Σαουδικής διπλωματίας) και ορισμένοι αντίπαλοί μας στο εξωτερικό», δήλωσε ο υπουργός Πληροφοριών της Συρίας Ομράν αλ-Ζόχμπι, σε αναφορά του που μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA τη Δευτέρα.

«Αν αυτό συνέβαινε, θα παραδίναμε την εξουσία εδώ στη Δαμασκό και θα γλιτώναμε από τον κόπο και την τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων» είπε προφανώς αστειευόμενος. «Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ – Άσαντ θα παραμείνει αρχηγός του κράτους», πρόσθεσε ο Ζόχμπι.

Οι δηλώσεις αυτές ήρθαν ενόσω Ουάσιγκτον , Μόσχα και Ηνωμένα Έθνη προσπαθούν μέσω της διεθνούς διάσκεψης για τη Συρία, με τη συμμετοχή του καθεστώτος και της αντιπολίτευσης να βρουν μια πολιτική λύση στη σύγκρουση η οποία έχει κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 120.000 ανθρώπους από το Μάρτιο του 2011.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ