Συντριβή συριακού πολεμικού αεροσκάφους στα σύνορα με την Τουρκία

Αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας συνετρίβη σήμερα στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας, στην επαρχία Χατάι, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Πηγή από το συριακό στρατό επιβεβαίωσε, μέσω της συριακής τηλεόρασης, ότι ο στρατός «έχασε επαφή με ένα στρατιωτικό αεροσκάφος που βρισκόταν σε αναγνωριστική αποστολή κοντά στα σύνορα με την Τουρκία».

«Οι ομάδες της στρατοχωροφυλακής και των πρώτων βοηθειών προσέγγισαν τα συντρίμμια. Το πιλοτήριο του αεροσκάφους ήταν άδειο. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι κυβερνήτες διασώθηκαν πηδώντας» δήλωσε από την πλευρά του κυβερνήτης του Χατάι, Ερντάλ Ατά.

Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης των ανταρτών Άχραρ αλ Σαμ, Άχμαντ Κούρα Αλί, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μαχητές της κατέρριψαν «ένα αεροσκάφος του καθεστώτος του αλ Άσαντ το οποίο πετούσε πάνω από την επαρχία Ιντλίμπ (βορειοδυτική Συρία) και πραγματοποιούσε επιδρομές στο βόρειο τμήμα της επαρχίας».

«Ένα αεροσκάφος που πιθανόν ανήκει στη συριακή πολεμική αεροπορία συνετρίβη στην επαρχία Ιντλίμπ. Η τύχη του πιλότου είναι άγνωστη και υπάρχουν αντιφατικές εξηγήσεις σχετικά με τα αίτια της συντριβής» επισήμανε από την πλευρά της η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι τα αίτια της συντριβής είναι άγνωστα, ωστόσο δεν παρέλειψε να επισημάνει τις κακές καιρικές συνθήκες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ