Συνταξιοδοτήθηκε στα 28 της με περισσότερα από 2 εκατομμύρια στην άκρη!

Οι millennials, η γενιά στην οποία ανήκουν όσοι γεννήθηκαν μεταξύ του 1980 και του 2000, είναι η πρώτη γενιά που αποφεύγει τη συνταξιοδότηση έτσι όπως τη γνωρίζαμε έως σήμερα και αναζητεί την οικονομική ελευθερία. Έτσι, όταν το εισόδημα που έχουν αποταμιεύσει είναι αρκετό για να καλύψει τις δαπάνες τους, η εργασία γίνεται απλώς μία επιλογή πολύ πριν την ηλικία των 65 ετών.

Όπως εξηγούν millennials που έχουν κατακτήσει την οικονομική τους ανεξαρτησία και έχουν αποσυρθεί πολύ νωρίς από τον εργασιακό βίο, η συνταξιοδότηση σε νεαρή ηλικία μπορεί να γίνει πραγματικότητα σε οποιοδήποτε επίπεδο εισοδήματος μέσω της εξοικονόμησης ενός υψηλού ποσοστού του μισθού ή/και παράλληλης μείωσης των εξόδων.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της Τζ.Π. Λίβινγκστον, η οποία κατάφερε να συνταξιοδοτηθεί στα 28 της χρόνια, έχοντας βάλει 2,25 εκατομμύρια δολάρια στην άκρη. Εργάστηκε στον χρηματιστηριακό κλάδο των ΗΠΑ για επτά χρόνια και κατάφερε να εξοικονομήσει ένα ποσό που η ίδια θεώρησε επαρκές για να αποσυρθεί από τον επαγγελματικό στίβο.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.