Συνεργάτες Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου: Απαράδεκτη η προσπάθεια εμπλοκής του σε “παιχνίδια εντυπώσεων”

Το περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου υπεραμύνθηκε της παρουσίας του στα εγκαίνια του κτιρίου της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Τουρκίας στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, κύκλοι της Αρχιεπισκοπής Αμερικής υπογράμμισαν ότι είναι απαράδεκτη η δημιουργία διαφορετικών εντυπώσεων.

«Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος συνομιλεί και θα συνομιλεί με αξιωματούχους της Τουρκίας, όπως και κάθε άλλης χώρας, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για στήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Οικουμενικής Ορθοδοξίας, της παγκόσμιας και περιφερειακής ειρήνης και του διαθρησκευτικού διαλόγου» ανέφεραν κύκλοι της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στον ΑΝΤ1.

Και συνέχισαν: «Θα εκμεταλλεύεται δε κάθε ευκαιρία που του δίδεται για να υποστηρίζει με σθένος στους συνομιλητές του από όλο τον κόσμο και ειδικά της Τουρκίας, τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, τα δικαιώματα της Ελληνορθόδοξης μειονότητας και τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, με βάση τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, που απαιτούν την απόσυρση των Τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από την Κύπρο».

«Οι σαφείς δηλώσεις, άλλωστε, του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου για αυτά τα θέματα είναι γνωστές από τις αναρτήσεις του και πρόσφατα στα social media, αλλά και όλα τα χρόνια σε όλα τα μέσα» τονίζουν

«Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η συμμετοχή του στην χθεσινή εκδήλωση εγκαινίων του κτιρίου της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Τουρκίας στον ΟΗΕ, στην οποία συμμετείχε επίσης ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ. Οποιαδήποτε προσπάθεια, λοιπόν, δημιουργίας διαφορετικών εντυπώσεων γύρω από την συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου σε αυτήν την εκδήλωση και τα μηνύματά της, είναι απαράδεκτη» κατέληξαν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ