Συνελήφθη η μητέρα που κατηγορείται ότι σκότωσε τα 2 παιδιά της – Κρυβόταν σε δωμάτιο ξενοδοχείου σε άλλη ήπειρο

Συνελήφθη η μητέρα των τριών παιδιών που κατηγορείται για τη δολοφονία δύο εξ αυτών. Η 35χρονη διέφυγε από τις ΗΠΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο και εντοπίστηκε 8.000 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της από το βρετανικό FBI, κρυμμένη σε ξενοδοχείο του Κένσινγκτον στο Λονδίνο, όπως αποκαλύφθηκε σήμερα.

Η Kimberlee Singler οδηγήθηκε στο δικαστήριο του Westminster Magistrates’ Court σήμερα το πρωί και αποκάλυψε την πρόθεσή της να προσπαθήσει να μην προχωρήσει η έκδοσή της στο Κολοράντο για να δικαστεί. Ερωτηθείσα από τον δικαστικό υπάλληλο αν συναινούσε να παραδοθεί στις αμερικανικές αρχές, απάντησε απλά: «Όχι».

Η Singler πήγε στο Ηνωμένο Βασίλειο «γνωρίζοντας ακριβώς τι επρόκειτο να συμβεί», σύμφωνα με τον Βρετανό δικαστή, ο οποίος την έθεσε υπό κράτηση επειδή θεωρείται ύποπτη φυγής.

Καταζητείται από την αστυνομία στο Κολοράντο Σπρινγκς για φερόμενη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Elianna και του 7χρονου γιου της Aden στις 19 Δεκεμβρίου. Ο πρώην σύζυγός της Kevin Wentz αναγνώρισε τα πτώματα, ενώ η Singler εξαφανίστηκε. Εδώ δύο εβδομάδες,  οι αρχές είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή της.

Η τεράστια επιχείρηση έληξε όταν εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο του κεντρικού Λονδίνου. Οι αξιωματικοί της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος την συνέλαβαν το Σάββατο για λογαριασμό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η 35χρονη δεν έχει πραγματικούς δεσμούς με το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το δικαστήριο. Πάντως, η υπόθεσή της εγείρει σοβαρά ερωτήματα για το πώς κατάφερε να φύγει από τις ΗΠΑ και να εισέλθει στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ καταζητείται για φόνο.

Εκπροσωπείται από τον Fadi Daoud, ο οποίος δεν υπέβαλε αίτηση εγγύησης, αλλά υπονόησε ότι μπορεί να υποβληθεί στις 8 Ιανουαρίου.

Λεπτομέρειες για το πώς εντοπίστηκε η Singler δεν αποκαλύφθηκαν στο δικαστήριο εκτός από μια σύντομη αναφορά που έγινε από τον Darren Watts, που παρέστη στην ακρόαση της 35χρονης για λογαριασμό των ΗΠΑ, ο οποίος είπε: «Συνελήφθη σε ξενοδοχείο στο κέντρο του Λονδίνου».

Ο περιφερειακός δικαστής Billing είπε: «Αυτά είναι τα πιο σοβαρά αδικήματα. Δεν φαίνεται να έχει πραγματικούς δεσμούς με αυτή τη χώρα.  Έφυγε από τις ΗΠΑ γνωρίζοντας ακριβώς τι επρόκειτο να της συμβεί και κατέφυγε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν βλέπω ότι υπάρχουν όροι που θα μπορούσα να επιβάλω για να υπάρχει σιγουριά ότι θα επέστρεφε στο δικαστήριο, γνωρίζοντας τι την περιμένει στις ΗΠΑ».

Η επόμενη ακρόαση της Singler θα γίνει μέσω βίντεο από τη φυλακή στις 8 Ιανουαρίου και στη συνέχεια θα εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 29 Ιανουαρίου.

Η 35χρονη τελευταία φορά εθεάθη στο Κολοράντο Σπρινγκς στις 23 Δεκεμβρίου, αφού φέρεται να σκότωσε την εννιάχρονη κόρη Elianna και τον επτάχρονο Aden Wentz λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Το χρονικό της σοκαριστικής υπόθεσης

Οι αστυνομικοί, ανταποκρινόμενοι σε κλήση που έγινε στο 911 για διάρρηξη σε συγκρότημα διαμερισμάτων στο 5300 block του Palomino Ranch Point, στα βορειοανατολικά της πόλης, γύρω στις 12.30 π.μ. στις 19 Δεκεμβρίου, μετέβησαν στο σημείο όπου βρήκαν τη Singler και την 11χρονη κόρη της, που ήταν ακόμα ζωντανή, ξαπλωμένες, δίπλα στα πτώματα της άλλης κόρης της, 9 ετών, και του γιου της, 7 ετών.

Η Singler και η 11χρονη κόρη της, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο τραυματισμένες.  Ωστόσο, η αστυνομία είπε ότι έπειτα από έρευνα, διαπίστωσε ότι η κλήση στο 911 ήταν ψεύτικη.

Τα δικαστικά έγγραφα αποκαλύπτουν τώρα ότι η Singler είχε εμπλακεί σε μια σχεδόν τετραετή δικαστική μάχη για την επιμέλεια των παιδιών με τον πρώην σύζυγό της, Kevin Wentz.

Το ζευγάρι είχε καταθέσει αίτηση διαζυγίου το 2018, το οποίο εγκρίθηκε το 2020.

Ένας δικαστής της κομητείας Larimer είχε εγκρίνει ένα σχέδιο επιμέλειας για τον Wentz ώστε να επισκέπτεται τα παιδιά του σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες και είχε παραχωρήσει την πλήρη επιμέλεια στην 35χρονη.

Αλλά τον Σεπτέμβριο του 2018, κλήθηκε η αστυνομία όταν ο Wentz φέρεται να απείλησε με ένα μαχαίρι την κατηγορούμενη δολοφόνο και να την έβρισε, όταν πήγε να πάρει τα παιδιά του.

Η αστυνομία του Colorado Springs έφτασε στο σημείο και μίλησε με τον Wentz, ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες. Τα δικαστικά έγγραφα αναφέρουν ότι δεν υπήρξε λόγος για σύλληψη του Wentz και έφυγε από το σημείο.

Τα πράγματα χειροτέρεψαν όταν η Singler δεν άφησε τα παιδιά στον χώρο όπου έπρεπε για να τα πάρει ο πρώην σύζυγός της και δεν εμφανίστηκε ποτέ στις 16 Δεκεμβρίου 2023.

Την επόμενη μέρα, ο δικηγόρος του Wentz ζήτησε από έναν δικαστή της κομητείας Larimer να του παραχωρήσει την επιμέλεια των παιδιών του, καθώς η μητέρα παραβίασε τη συμφωνία.

Όταν η Αστυνομία κάλεσε την Singler, εκείνη τους ενημέρωσε ότι «δεν ήταν κοντά στο αστυνομικό τμήμα». Αργότερα έστειλε ένα email λέγοντας ότι ήταν στο Κολοράντο και με τα τρία παιδιά.

Στη συνέχεια, ο Wentz έλαβε την πλήρη επιμέλεια των παιδιών,  και στις 18 Ιανουαρίου 2024 θα γινόταν ακρόαση των γονέων από τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να επιτευχθεί μία νέα συμφωνία και να επανεξεταστούν οι όροι.

Αλλά στις 19 Δεκεμβρίου, δύο από τα τρία παιδιά ήταν νεκρά.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ