«Δεν θέλω η κοπέλα μου να φοράει σέξι ρούχα στη δουλειά» – Η ανάρτηση που εξόργισε το διαδίκτυο

Έντονες αντιδράσεις στο διαδίκτυο προκάλεσε η ανάρτηση ενός χρήστη του Reddit ο οποίος μοιράστηκε τις «ανησυχίες» του σχετικά με την αμφίεση της συντρόφου του.

Ειδικότερα, ο άνδρας χαρακτηρίστηκε «ανασφαλής» και «χειριστικός» αφού απαίτησε από την κοπέλα του «να σταματήσει να ντύνεται σέξι» για τη δουλειά.

Ο 35χρονος σοκαρίστηκε όταν επισκέφτηκε τη σύντροφό του στη δουλειά και ανακάλυψε ότι είχε αντικαταστήσει τα συνηθισμένα άνετα πουλόβερ που συνήθιζε να φορά, τα γυαλιά οράσεως και την αλογοουρά στα μαλλιά για μια πιο επαγγελματική εμφάνιση με φούστες και στενές μπλούζες.

«Η κοπέλα μου είναι επιστήμονας υπολογιστών και διδάσκει σε ένα πανεπιστήμιο», αποκάλυψε ο άνδρας σε ανάρτησή του στο Reddit. «Όταν είμαστε στο σπίτι, της αρέσει να φορά άνετα ρούχα. Μερικές φορές την επισκέπτομαι στην πανεπιστημιούπολη ενώ είναι στη δουλειά και ξαφνικά συνειδητοποιώ ότι έχει κάνει στροφή 180 μοιρών αναφορικά με την εμφάνισή της. Πλέον φοράει pencil φούστες και οι μπλούζες της είναι πολύ στενές γύρω από το στήθος της.

Έτσι, ενώ είναι πολύ χαριτωμένη όταν είναι στο σπίτι, είναι σέξι στη δουλειά. Αισθάνομαι ότι είναι ακατάλληλο για τη κοπέλα μου να δίνει τόση έμφαση στην εμφάνισή της όταν περιτριγυρίζεται από νεαρούς άντρες με έντονες ορμές».

Ο άνδρας συνέχισε διευκρινίζοντας ότι ένιωθε ανασφαλής για την ομορφιά της συντρόφου του και ανησυχούσε για την ανεπιθύμητη προσοχή από άλλους άνδρες.

«Κατά καιρούς νιώθω ένα ανατριχιαστικό συναίσθημα. Τι θα συμβεί αν με αφήσει για κάποιον συνάδελφό της ή ακόμα και για κάποιον φοιτητή;» ρώτησε. «Πείτε με γελοίο, αλλά έχω αυτές τις ενοχλητικές σκέψεις και δεν είμαι σίγουρος πόσες από αυτές βασίζονται στην πραγματικότητα».

«Η φίλη μου νομίζει ότι την κατηγορώ ότι είναι “φρικιό” και προσβάλλομαι τόσο πολύ από αυτή την κατηγορία από τον έρωτα της ζωής μου, που της φωνάζω λίγο». Ο άνδρας μοιράστηκε ότι η σχέση του ήταν «τεταμένη» τις τελευταίες εβδομάδες καθώς καβγάδιζε συνεχώς με τη σύντροφό του.

«Πιστεύει ότι δεν θέλω να απολαμβάνει πια τη δουλειά της στο πανεπιστήμιο μόνο και μόνο επειδή νιώθω ότι πρέπει να ντύνεται “λιγότερο σέξι” στη δουλειά».

Χιλιάδες επέκριναν τον άνδρα για την «παράλογη» συμπεριφορά του.

«Ντύνεται επαγγελματικά και δεν έχει καμία υποχρέωση να κάνει τον εαυτό της λιγότερο ελκυστικό για να καλύψει τις παράλογες απαιτήσεις σας. Ρωτήστε τον εαυτό σας γιατί σας ενοχλεί αυτό και ψάξτε σοβαρά για το θέμα», είπε ένας.

«Το να της φωνάζεις επειδή βρίσκει την ανώριμη συμπεριφορά σου προσβλητική είναι απαίσιο. Αν ήμουν στη θέση της, θα σε άφηνα. Πρέπει να αλλάξεις συμπεριφορά αν δεν θέλεις να μείνεις μόνος», έγραψε ένας άλλος.

«Φοράει επαγγελματικά ρούχα. Δεν σε παίρνουν στα σοβαρά ως καθηγητή αν εμφανίζεσαι με ζεστά χαριτωμένα ρούχα και δεν φροντίζεις την εμφάνισή σου», πρόσθεσε ένας τρίτος.

Αλλά άλλοι είδαν κάποια αξία στην πλευρά του στην ιστορία.

«Τα συναισθήματά σου είναι θεμιτά και μπορείς να ρωτήσεις την κοπέλα σου ό,τι θέλεις. Προφανώς δεν χρειάζεται να σε ακούσει, αλλά τα συναισθήματά σου είναι θεμιτά», είπε ένας άντρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ