Συνεχίζονται οι έρευνες στην Κύπρο για την 6χρονη Σιέρα στο σημείο που υπέδειξε ο “Ορέστης”

Έρευνες στη λίμνη Ξυλιάτου με τη χρήση σκάφανδρου με ειδικά εκπαιδευμένο δύτη θα αρχίσουν σήμερα για πρώτη φορά προς αναζήτηση της 6χρονης Σιέρρα, κόρη της δολοφονηθείσας Μαρί Ρόουζ, η οποία εντοπίστηκε πριν 11 ημέρες σε φρεάτιο στο μεταλλείο Μιτσερού.

Οι μέχρι σήμερα έρευνες στη λίμνη, παρά τη σάρωση του βυθού, απέβησαν άκαρπες και η Αστυνομία μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία προχωρούν σε μια ύστατη προσπάθεια να εντοπιστεί το κοριτσάκι που, όπως ομολόγησε ο 35χρονος στρατιωτικός, είχε πετάξει στο σημείο.

Αν δεν εντοπιστεί η 6χρονη, τότε οι έρευνες πιθανόν να σταματήσουν και να στραφούν αποκλειστικά στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό. Με το σκάφανδρο ο δύτης έχει οξυγόνο από την επιφάνεια και μέσω καμερών στέλνει εικόνα σε υπολογιστές, επιτρέποντάς του να κατεβαίνει σε μεγάλα βάθη.

Μέλη της ΕΜΑΚ βρίσκονταν και χθες στη λίμνη και με τη χρήση λεμβών της υπηρεσίας αναζητούσαν στοιχεία. Ωστόσο, η σχεδόν μηδενική ορατότητα και η μορφολογία του βυθού δυσχεραίνει το έργο. Σε δηλώσεις του από το Ξυλιάτο, ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, ανέφερε ότι επαναρχίζουν σήμερα οι έρευνες στο φρεάτιο, όπου εντοπίστηκε το πτώμα της 38χρονης Marry Rose από τις Φιλιππίνες την Κυριακή 14 Απριλίου, καθώς και το πτώμα μίας δεύτερης γυναίκας, ενώ σημείωσε πως παραμένει άγνωστο το πότε θα ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Στο φρεάτιο έγιναν χθες εργασίες σταθεροποίησης του κουβουκλίου. Παρόλο που τοποθετήθηκαν δοκοί και εξασφαλίστηκε η ασφάλεια δεν διενεργήθηκαν χθες έρευνες στο φρεάτιο, επειδή η κάμερα υψηλής ευκρίνειας που θα χρησιμοποιείτο είχε μεταφερθεί στη λίμνη Ξυλιάτου. Οι ανακριτές της Αστυνομίας που διερευνούν αυτή την πρωτοφανή υπόθεση θεωρούν ότι πιθανόν στο φρεάτιο να βρίσκονται και άλλες γυναίκες, ίσως και η 6χρονη Σιέρρα, και πως ο ύποπτος για τις δύο δολοφονίες, “Ορέστης”, ενδέχεται να παραπλανεί λέγοντας ότι την έριξε στη λίμνη Ξυλιάτου.

Στο μεταξύ, εξονυχιστικές και εντατικές έρευνες διενήργησαν χθες ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας τόσο στο γραφείο του 35χρονου ιλάρχου σε στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς, όσο και στο σπίτι του σε προάστιο της Λευκωσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», από το γραφείο του παραλήφθηκαν συσκευές αποθήκευσης αρχείων, ενώ στην οικία του δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε το αξιοποιήσιμο. Σημειώνεται ότι και στους δύο αυτούς χώρους είχαν διενεργηθεί έρευνες αμέσως μετά τη σύλληψη του 35χρονου.

Επίσης, ο ύποπτος για δύο δολοφονίες γυναικών από τις Φιλιππίνες, μεταφέρθηκε χθες και σε ψυχίατρο, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», διαπίστωσε ότι ο στρατιωτικός αντιλαμβάνεται τι έχει διαπράξει και πως είναι σε θέση να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία που τυχόν διεξαχθεί εναντίον του.

Χθες επίσης ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού της δεύτερης γυναίκας που ανασύρθηκε νεκρή από το φρεάτιο και εικάζεται ότι είναι η Αριάν Παλάνας Λοζάνο, 28 ετών. Οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους και Νικόλας Χαραλάμπους παρέλαβαν τεκμήρια για επιστημονικές αναλύσεις, ενώ στη νεκροτομή παρέστη και ανθρωπολόγος ο οποίος προέβη σε εξειδικευμένες εξετάσεις επί της σορού. Όπως διαπιστώνεται, πρόκειται για Ασιάτισσα, ωστόσο η ταυτοποίησή της θα γίνει με τη μέθοδο του DNA.

Πηγή: Philenews.com

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.