Σύγκρουση αεροπλάνων στην Ιαπωνία: Γάλλοι εμπειρογνώμονες ψάχνουν απαντήσεις

Απαντήσεις στις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το αεροπορικό δυστύχημα στην Ιαπωνία, θα αναζητήσουν Γάλλοι εμπειρογνώμονες που αναμένεται να μεταβούν αύριο στη χώρα.

Πρόκειται για ομάδα Γάλλων εμπειρογνωμόνων της Υπηρεσίας Ερευνών και Αναλύσεων (BEA) Πολιτικής Αεροπορίας, που μεταβαίνουν στην Ιαπωνία προκειμένου να συμβάλλουν στην έρευνα για την σύγκρουση του Airbus της Japan Airlines με αεροπλάνο της ιαπωνικής ακτοφυλακής, στο αεροδρόμιο του Τόκιο.

Το Airbus Α350 της ιαπωνικής εταιρείας συγκρούστηκε, κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Χανέντα, με ένα Bombardier Dash 8 της ακτοφυλακής, το οποίο ετοιμαζόταν να απογειωθεί.

Οι 367 επιβάτες και τα 12 μέλη του πληρώματος του Airbus πρόλαβαν να το εκκενώσουν, αν και είχε τυλιχθεί στις φλόγες. Οι πέντε από τους έξι επιβαίνοντες στο αεροπλάνο της ακτοφυλακής σκοτώθηκαν.

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα, μέχρι στιγμής.

Η γαλλική BEA συμμετέχει στις τεχνικές έρευνες σε ατυχήματα, που συμβαίνουν στο εξωτερικό, ως υπηρεσία της χώρας κατασκευής του αεροσκάφους. Τα Α350 κατασκευάζονται στην Τουλούζη, στη νοτιοδυτική Γαλλία. Η Japan Airlines έχει στον στόλο της 16 αεροπλάνα του ευρωπαϊκού ομίλου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ