Συγκλονίζει ο Κριστιάν Καρεμπέ: «Δολοφονήθηκαν δύο μέλη της οικογένειας μου – Τους πυροβόλησαν στο κεφάλι»

Στην αποκάλυψη ότι η ανιψιά και ο ανιψιός του σκοτώθηκαν στις ταραχές στην πατρίδα του, την Νέα Καληδονία, προχώρησε ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Κριστιάν Καρεμπέ.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής μίλησε στο ραδιόφωνο Europe 1 και ανέφερε ότι «έχασα μέλη της οικογένειάς μου, γι’ αυτό και παρέμεινα σιωπηλός. Επειδή βρίσκομαι σε πένθος. Δύο άνθρωποι της οικογένειάς μου σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στο κεφάλι», και πρόσθεσε: «Η λέξη είναι σκληρή αλλά πρόκειται για δολοφονίες και ελπίζουμε ότι θα γίνουν έρευνες για αυτές τις δολοφονίες».

Για περισσότερες από δύο εβδομάδες, η Νέα Καληδονία βρίσκεται σε ένα εξαιρετικά τεταμένο κλίμα με ταραχές που έχουν στοιχίσει την ζωή σε 7 ανθρώπους.

Οι ταραχές ξέσπασαν μετά την ανακοίνωση ενός νομοσχεδίου που επιτρέπει σε περισσότερους κατοίκους μακράς διαμονής να ψηφίσουν στις τοπικές εκλογές. Το σχέδιο προκάλεσε την έντονη αντίδραση των αυτονομιστών, που φοβούνται ότι θα αποδυναμώσει την εξουσία τους.

«Κανονικά το δημοψήφισμα πρέπει να διεξάγεται κάθε δύο χρόνια και πρόσφατα, το Παρίσι αποφάσισε να το κάνει το 2021 αντί για το 2022. Έτσι υπήρξαν αποχές και το γεγονός ότι μπορεί να θεσπιστεί αυτός ο νόμος οδήγησε σε αυτή τη δύσκολη αντίδραση την οποία καταδικάζω. Και στις δύο κατευθύνσεις, δεν μπορούμε να σκοτώνουμε ανθρώπους ατιμώρητα», σχολίασε ο Κριστιάν Καρεμπέ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ