Πρέσβης Ισραήλ: «Ήλπιζα ότι ο Κασσελάκης θα καταδίκαζε τις θηριωδίες της Χαμάς»

Την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, στα Παλαιστινιακά εδάφη και τη συνάντησή του με την Παλαιστινιακή Αρχή, καθώς και τις δηλώσεις στις οποίες προέβη σχολίασε ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Νόαμ Κατς, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κέρκυρα.

Πρέσβης Ισραήλ: Απαντά στον Κασσελάκη με βίντεο ομήρων της Χαμάς – «Είναι σαν να λες ότι ένα μέρος του ISIS είναι τρομοκράτες»

Συγκεκριμένα, ο κ. Κατς δήλωσε:

«Μπορεί να πει κανείς ότι ήταν μια χαμένη ευκαιρία για τον Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει τη διαφορά αντί να κάνει δηλώσεις.

Εάν θέλετε να συνεισφέρετε, πρέπει να μιλήσετε και με τις δύο πλευρές, θα πρέπει να μιλήσετε με ειλικρίνεια και στις δύο πλευρές. Θα ήλπιζα ότι πέρα από τη συμπάθεια προς τους Παλαιστίνιους, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ βρισκόταν στη Ραμάλα, θα καταδίκαζε τις θηριωδίες της Χαμάς, θα ζητούσε την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση των ομήρων. Ότι ο κ. Κασσελάκης κατά τη διέλευση στο Ισραήλ θα εκμεταλλευόταν την ευκαιρία για να συναντηθεί επίσης με τις οικογένειες των 125 ομήρων στο Ισραήλ και να επισκεφθεί τα Κιμπούτς στα νότια της χώρας όπου η Χαμάς διέπραξε τη σφαγή της.

Θα ήταν ευπρόσδεκτος στο Ισραήλ. Ίσως όμως να μην ήταν αυτός ο σκοπός του.

Και ίσως ένα τελευταίο σημείο. Χαίρομαι που η επίσκεψή του πήγε καλά. Κάποιοι άφησαν να εννοηθεί ότι μπορεί να δυσκολευτεί να εισέλθει στο Ισραήλ και την Παλαιστινιακή Αρχή λόγω των προηγούμενων δηλώσεων του. Λοιπόν, αυτό ήταν εντελώς αβάσιμο». 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ